Петък, 29 Март 2024, 07:59

На петък, 13-ти, Балкан победи Евроинс Черно море (снимки)

13 Април 2012, 18:29
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 3160 0


Балкан прекъсна серията си от три поредни загуби по добър начин. Ботевградчани успяха да победят Евроинс Черно море със 75-61 и си оставиха минимални шансове за петото място. Ралзиката между двата тима е една победа в полза на варненци, а до края има още два кръга. В тях Черно море ще приеме Спартак Плевен и ще гостува на Левски, а ботевградчани са гости на Ямбол и домакини на Лукойл Академик. При равенство между двата отбора предимството ще е в полза на Балкан заради по-добри показатели в преките двубои.
Домакините тръгнаха много добре и вкараха първите 7 точки в мача. След това гостите се посъвзеха и почнаха да намаляват, а малко сред средата на първата част изравниха и резултата. Балкан отново излезе напред и не позволи на гостите да поведат, а след десет минути разликата бе малка, 25-24.
Варненци отново изравниха във втората четвърт, а три минути и половина след началото й с кош на Тихомир Желев поведоха за първи път в мача. Ботевградчани обаче направиха добри минути и дръпнаха с 6 точки. Малко след това преднината стигна и до 7, а след края на първото полувреме Балкан бе напред с 42-37.
Черно море вкара първите 5 точки след паузата и изравни резултата. След това обаче домакините отговориха със серия от 8-0 и отново поведоха. До края на третата част те бяха напред в резултата, като варненци свалиха до 3 точки в един момент. Балкан обаче не позволи ново изравняване и след 30 минути резултатът бе 58-52.
Малко след началото на последната четвърт гостите намалиха пасива си на 2 точки, но повече не успяха да сторят. Последва серия от 7-0 за ботевградчани, която в крайна сметка се оказа решаваща. Варненци върнаха една точка, но Балкан отговори с още 5 и две минути преди края поведе с 13 и си осигури успеха.
За домакините с 18 точки и 6 борби завърши Станимир Маринов. Центърът Драгомир Мароевич се отчете с 13 и 8, а 10 точки отбеляза Димитър Филипов.
За гостите от Варна най-резултатен бе Тихомир Желев с 24 точки. Николай Колев направи дабъл дабъл от 13 точки и 11 борби, но друг с двуцифрени точкови показатели нямаше.


Източник: bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete