Сряда, 11 Декември 2019, 04:27

Над 30 координатори ще помагат на доброволците на "Да изчистим България заедно"

5 Август, 17:21
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1379 3


bTV започна онлайн курс за обучение на новите стажанти на инициативата в цялата страна

Повече регионални координатори ще подпомагат организацията, логистиката и комуникацията с доброволците на 14 септември, когато ще се проведе деветото издание НА най-мащабната гражданска инициатива у нас "Да изчистим България заедно". За разлика от миналата година, когато част от стажантската програма на bTV станаха 20 студенти, през 2019-а координаторите са над 30. Идеята е по-големият им брой да допринесе за реализацията на многобройните дейности, свързани с разширяването на обхвата на тазгодишната инициатива и новите възможности за облагородяване на околната среда чрез даване на добър пример. Координаторите ще влязат в ролята на местни лидери на общностите, които ще се включат в голямото чистене, като за големите градове в страната са предвидени по-големи екипи.

В рамките на новата стажантска програма на „Да изчистим България заедно“, до 10 септември координаторите ще преминат онлайн обучение с едни от най-добрите специалисти в организиране, провеждане и популяризиране на доброволчески акции. С лекции в уебинарите ще се включат доказани професионалисти както от bTV, така и от партньорската мрежа на инициативата (правителствени и неправителствени организации, представители на бизнеса, медиите и др).

Стажантската програма, която се проведе за първи път през 2018 година, е организирана съвместно с Министерството на младежта и спорта и Националното представителство на студентските съвети, като целта й е да насърчи младите хора да работят за общественополезни и социални каузи.

Темите на поредицата от уебинари включват най-важните елементи в организацията на национална доброволческа акция, как се осъществява комуникацията с партньори, как се ангажират и мотивират доброволци в различните комуникационни канали, как се развива социално-отговорен бизнес и други. След края на обучението си младежите ще получат сертификат и финансово възнаграждение от bTV, а работата по „Да изчистим България заедно“ ще им донесе и безценен практически опит.

На 14 септември 2019 г. България ще даде старт на второто издание на Световния ден на почистването, което ще завърши в Хавай през нощта на 21 септември. В глобалната инициатива миналата година се включиха стотици социално отговорни кампании от 159 държави и милиони хора от всички краища на света. И тази година кампанията „Да изчистим България заедно” се провежда в подкрепа на най-мащабната гражданска инициатива World CleanUp Day.

През 2018 година инициативата събра рекорден брой доброволци – над 400 000 хиляди.Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

 • Отговори (2) (4)
  1. добавен от: Анонимен 5 Август, 22:36

  Да чистат балаците

  • (3) (0)
   1. добавен от: Анонимен 6 Август, 16:47

   Ебахти селянина вмирисан!Много има да тънеш в лайна,мизернико!

 • Отговори (6) (0)
  2. добавен от: Анонимен 6 Август, 09:57

  Хубава им е инициативата, дано повече хора участват

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (7)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

Анкета » коментари (7)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

отговори
В България (412)
70% Complete
В чужбина (79)
70% Complete
Няма да празнувам (211)
70% Complete