Вторник, 24 Януари 2017, 11:05
По-различните новини само за вас!

Врачеш

Над 500 души празнуват Международния ден на възрастните хора край Врачеш

+ | - 30.09.2016г. 14:40 | Новини
Прочетена: 3242 | 31

Оцени:

Над 500 представители от всички пенсионерски клубове в община Ботевград се събраха в двора на Ловна база – група Чешковица край с. Врачеш, за да отбележат заедно Международния ден на възрастните хора. За тях бе предвиден организиран превоз до мястото на събитието. То се провежда по инициатива на Общински съюз на пенсионерите с председател Георги Георгиев.
За да уважат хората на третата възраст, в двора на Ловната база пристигнаха кметът на общината Иван Гавалюгов, зам.-кметът Борис Борисов, председателят на ОбС Ботевград Мартин Тинчев и депутати от ПП ГЕРБ – София област: Галя Георгиева, Петър Беков и зам.-областният управител на Софийска област Николай Николов.
 
„Уважаеми пенсионери, вие сте хората, изградили тази държава. Независимо от тежкото положение, в което съществуваме – нас ни има! Ще носим традициите в сърцата ни, за да я има България”, каза Георги Георгиев.
 
Водосвет за здраве бе отслужен от отец Димитър. За гостите бе приготвена и телешка курбан чорба, осигурена от фирма „Деси - 92” с. Врачеш. Тя обаче се оказа крайно недостатъчна, за да вкусят всички 500 души от нея. Недоволство у пенсионерите събуди и недостигът на седящи места. Някои от пристигащите с автобус възрастни хора бяха върнати и се наложи те да се разположат на поляната, извън пределите на Ловната база. Това провокира критики от страна на възрастните хора и те определиха организацията на събитието като слаба.
Със съдействието на кмета на селото Марин Бончовски бяха докарани допълнителни пейки.
 
Поздравителен адрес по случай празника бе получен от Росица Иванова, областен  управител на София област. За доброто настроение на пенсионерите се погрижиха оркестър „Тип-топ” и народен хор „Мургаш” към НЧ „Събуждане” с. Врачеш.

Източник: balkanec.bg
Стани фен във Facebook  
« Назад

Коментари (31)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Добави коментар
виж всички » Анкета

  • Одобрявате ли предоставянето на купите на мъжкия баскетболен отбор на Балкан за съхранение във фонда на Исторически музей Ботевград?
    Коментирай (5)

виж всички » Справочник

Новините по дни

Изпрати новина до Balkanec.bg

Заглавие: *
Текст на новина: *
Обратна връзка: