Петък, 19 Април 2024, 18:51

Над хиляда поискаха референдум за преработката на пластмаси

20 Януари 2020, 23:55
(1) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1434 1


1162 подписа внесоха представители на инициативния комитет за свикване на референдум в община Елин Пелин със следните въпроси:
1. Съгласни ли сте незабавно да бъде въведена забрана на територията на община Елин Пелин да съществуват заводи /предприятия/ за преработка на пластмаси?
2. Съгласни ли сте в община Елин Пелин да се започне незабавно изграждане на нова водопреносна и канализационна мрежа?
3. Съгласни ли сте в община Елин Пелин да се започне незабавно изграждане на алтернативни пътища за тежкотоварни автомобили?

Предстои проверка на подписите от служба ГРАО. Въпреки солидната бройка, подкрепилите искането не са достатъчно, за да се проведе задължителен референдум. В този случай решението ще зависи от желанието на общинските да внесат въпросите за разглеждане от съвета. Необходимо е поне 5 съветника да се подпишат под подобно предложение. За приемането му пък е необходимо обикновено мнозинство от 11 човека.
В деня на внасянето на подписката Ангел Славчев от инициативния комитет бе привикан в полицията да дава обяснения по жалба, пусната от изпълнителния директор на „Интегра пластикс“ Юлиан Белев до прокуратурата. В сигнала се посочва, че според Белев Ангел Славчев е внушавал неверни твърдения за завода, а инициативният комитет за свикване на референдум не е съхранявал правилно личните данни на подписалите се. Нещо, което Белев няма как да знае, защото не е участвал в процеса по събиране на подписи, а лесно проверимо е, че спазването на всички законови изисквания е на лице.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (8) (1)
    1. добавен от: Кмете, кмете... 21 Януари, 17:29

    Симеонов докара града до това да стане сметище на пластмасата на Европа! А СЕГА очаквайте и безводие по-лошо и от Перник, защота този завод изразходва десетки хиляди литра вода в денонощие! ВИЖТЕ какво хвърчи във въздуха около завода - ОТРОВА И БОЛЕСТИ!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete