Събота, 20 Април 2024, 11:29

Наградиха победителите в областния етап на конкурса „Пожарникар на годината“

30 Януари 2019, 16:56
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1817 0


Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов беше награден на областно ниво и номиниран за национално в конкурса „Пожарникар на годината“ за 2018 година. Отличието за кмета на община Костинброд е за конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарна безопасност и защита на населението!

Националният конкурс „Пожарникар на годината“ има вече 24 годишна история. Той е една от формите за популяризиране дейността на органите, осъществяващи пожарна безопасност и защита на населението и издигане обществения авторитет на професията. Конкурсът „Пожарникар на годината“ се провежда в два етапа – областен и национален.

Днес, в малкия салон на НЧ „ Иван Вазов-1947“ тържествено бяха обявени победителите в областния етап на конкурса, който е организиран от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- София.

На събитието присъстваха: г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, г-н Николай Николов- зам.-областен управител на Софийска област, Старши комисар Николай Спасов- Директор на ОДМВР, комисар Тошко Бързилов- началник отдел „Национален оперативен център ГДПБЗН“, комисар Георги Гатев- началник отдел „Интегрирани пожарогасителни и СД, гл.инспектор Костадин Чифлигаров – началник сектор „Доброволни формирования“.

Номинирането в областния етап на конкурса „Пожарникар на годината“ се извърши в изпълнение на заповед на директора на РДПБЗН-София.

В категория „Отличени в областния етап на „Национален конкурс Пожарникар на годината“ през 2018 година за конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарна безопасност и защита на населението се награждават представители на органите на държавната власт, местното самоуправление, юридически лица и граждани. В тази категория отличен бе кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов! Наградата плакет и грамота се връчи от комисар Георги Иванов- директор на РДПБЗН- София.

Г-н Младенов до момента успешно работи в посока на превантивна дейност по предотвратяването на наводнения в общината. В проектната му програма е предвиден и вече изграден двупосочен мост над река Блато, находящ се в кв.Маслово и изграждането на мост над река Белица в кв. Захари Стоянов, свързващ кварталът с „Корейска махала“. Кметът на община Костинброд, съвместно РСПБЗН – Костинброд работи усилено по създаване и регистриране на Доброволно формирование „Феникс“, което вече наброява 15 души. Съдейства активно при организирането и реализирането на обучението им, за оборудването им с реновирано помещение и спасителна техника. Активно помага и за спортните изяви сред децата, като дейността на отборите по „МПО“ и „Зашита при бедствия и извънредни ситуации“, които винаги са в челните редици на Национално ниво.

Спечелил в конкурса „Пожарникар на годината“ в подраздел служители на младши изпълнителски длъжности в направление пожарогасителна и спасителна дейност, победител е младши инспектор Стоян Спасов- старши пожарникар в РСПБЗН-Своге. Наградата бе връчена от зам.-областния управител Николай Николов. Победителят в тази категория беше отличен за предотвратяването на общо 19 произшествия, възникнали на територията на община Своге, както и за участието му на 25 август за пътно-транспортното произшествие с автобус, до разклона на село Лесковдол, община Своге. Именно младши инспектор Стоян Спасов, заедно с двама негови колеги са на място на инцидента. Благодарение на високия им професионализъм, пожарникарите от РСПБЗН-Своге изваждат всички 19 пострадали и телата на загиналите от катастрофиралия автобус.
За номиниране в категория „Отличени в областния етап на „НК Пожарникар на годината“ за конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарна безопасност и защита на населението са отличени членовете от Доброволно формирование „Етрополе“ към община Етрополе – Тодор Тодоров, Валентин Тодоров и Боян Ангелов. Те бяха наградени от комисар Георги Гатев. В състава на Доброволното формирование членуват 13 души / алпинисти, пещерняци, свещеник и пенсионери пожарникари/. Отличените мъже са за съвместна спасителна операция по изваждане на бедстващо домашно животно-теле, от дълбока скална пукнатина в трудно проходим горски терен. Спасителната операция продължила цели 7 часа.

Последните години община Костинброд и РСПБЗН- Костинброд работят съвместно за недопускането на крупни аварии и подобряването на условията, при които живеят и работят хората от община Костинброд!

След тържественото награждаване, всички присъстващи посетиха и оперативния център за видео наблюдение в град Костинброд.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete