Петък, 19 Април 2024, 18:54

Наградиха със званието "Лауреат 1-ва степен" младежкия танцов състав "Мургаш" при читалище "Събуждане"

7 Март 2019, 11:31
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2334 4


Младежки танцов състав „Мургаш“ при Народно читалище „Събуждане 1895“-с. Врачеш с ръководител Радослав Цветанов бе награден със званието „Лауреат 1-ва степен“ на Югозападен квалификационен етап от Национален фолклорен фестивал-конкурс „Бъдност за талантите на България“. Танцовият състав е класиран на Национален заключителен етап, който ще се проведе на 10-11 май 2019г. в Дом на културата „Искър“- гр. София, когато самодейците отново ще представят част от хореографията си. Резултатите от класирането на Югозападен квалификационен етап- кръг Софийска област станаха ясни едва тази седмица, а самото представяне на врачешките самодейци се проведе на 20.01.2019г. в Ботевград.


Комисията в състав: Христо Станков, хореограф, председател на БАФЦ „Настия“, Боряна Райкова, вокален ръководител и Енчо Иванов, арт мениджър присъди 344 точки на „Мургаш“ в направлението „Танцов фолклор“, категория „Б“- Любителска.

Фондация „Бъдност за талантите на България“ и български арт и фолклорен център „Нестия“ целят да възраждат и съхраняват българската култура, изкуство и фолклор. Конкурсът се провежда в 6 квалификационни етапа по един във всяка зона на България. Класирането се извършва на база на протоколите от членовете на журитата. Задължително изискване е изпълнението да бъде на живо.

Ръководителят на танцовия състав Радослав Цветанов пък бе удостоен със званието „Радетел на Българското“ за високи творчески постижения и запазване на българския фолклор. Наградата ще му бъде връчена на 11 май 2019г. в Дом на културата „Искър“- гр. София.

Фестивал-конкурсът се осъществява със съдействието на: Министерството на културата, Министерство на образованието и науката, Българска академия на науките и изкуствата, Народно читалище „Нестия“, Делта център за изкуства и култура, Сдружение „Фонтан“, арт училище „Музика“, Сдружение „Евтерпани“, Саламандър мюзик и медийното партньорство на БТА, БНР, БНТ, СКАТ, Дарик радио, ТВ Евроком, ТВ 1, радио Зорана, Булфото, радио Гама, фен фолфа ТВ и др.



Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (5) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Март, 11:52

    Браво!

  • Отговори (6) (0)
    2. добавен от: Анонимен 7 Март, 13:33

    Супер, браво Ради

  • Отговори (7) (0)
    3. добавен от: Анонимен 7 Март, 14:57

    Честито и едно голямо Браво на всички танцьори и техния ръководител!

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Анонимен 8 Март, 05:02

    Тези деца са изключително добри! Гледах ги на годишнината на гимназията и много ме впечатлиха.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete