Петък, 19 Април 2024, 09:14

Намалена видимост е причината за тежката катастрофа АМ „Тракия”

5 Юли 2017, 16:22
(0) (1)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2118 1


Гъста мъгла е ограничила видимостта в района на общините Ихтиман и Елин Пелин по трасето на АМ „Тракия” рано тази сутрин. Тя е причината да се стигне до тежкия инцидент около 6 ч., при който повече от 40 автомобила се сблъскаха във верижна катастрофа. Все още се изясняват причините за мъглата, но най-вероятната е горящото наблизо сметище. Още в понеделник сутринта единствено екип на balkanec.bg успя да заснеме дима от сметището. Поне няколко пъти годишно сметището избухва в пламъци, ограничава видимостта по магистралата и трови въздуха на живеещите във Вакарел и Ихтиман. Причините най-често са в незаконната дейност на циганите, които всекидневно се ровят в боклуците, търсейки отпадъци за предаване на пунктовете за вторични суровини.
При тежкия пътен инцидент са ранени 31 души като четирима от тях с опасност за живота. Заради инцидента бяха мобилизирани 14 линейки, които настаняваха пострадалите в пет софийски болници. Движението по магистралата беше спряно и в двете посоки, а задръстванията надминаха 30 километра. Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви, че първият подаден сигнал за катастрофата е от 5:57 ч. и екипите на полицията и пожарната са се отзовали незабавно. Остава неясно обаче защо толкова много автомобили са участвали в инцидента като по това време магистралата не е особено натоварена. Възможно обяснение за това е, че ако вятърът внезапно е обърнал димът от сметището пристигащите автомобили изобщо не са имали видимост и не са забелязали катастрофата.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 6 Юли, 08:14

    Дааа..."Намелена" , както пишете в заглавието. Затова е станало мелле! Ха сега бързо ми изтриите писанието и поправете заглавието! Ааа, а съдържанието не съм го чел - само една дума ми стигна. Лек и събуден ден! :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete