Сряда, 17 Октомври 2018, 10:57

Народният представител от ВМРО доц. Милен Михов гостува в Костинброд

3 Май, 08:46
(3) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 739 1

На 2 май, по повод 115 г. от гибелта на Гоце Делчев, в клуба на ВМРО-Костинброд гостува народният представител от ВМРО доц. Милен Михов. Пред присъстващите той изнесе лекция за живота, дейността и приноса към българската история на Георги (Гоце) Делчев. Доц. Михов коментира и сравнението на Делчев с Левски, като интерес за присъстващите беше съдбата на останките на Гоце - те биват предадени на Югославия и след това положени в саркофаг в манастира "Св. Спас" в Скопие, където се намират и до наши дни.

Присъстващите имаха възможност да задават различни въпроси, засягащи съвременните българо-македонски отношения. В края на лекцията доц. Михов подари на всички присъстващи първата биография на Гоце Делчев, дело на неговия близък приятел Пейо Яворов. От своя страна общинският съветник и председател на ВМРО-Костинброд Николай Борисов подари на госта материали, свързани с историята и културата на Костинброд, както и монографията на Александър Радовски "Оцеляло родолюбие. Спомен за Тома Радовски".

Милен Михов е доцент по история във Великотърновския университет от 2007 г. Става помощник-ректор на Старопрестолния университет, ръководил катедра Нова и най-нова история на България. Народен представител в 43-то и 44-то Народно събрание, заместник-председател на комисията по образование, член на комисията по отбрана.Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (1)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

Анкета » коментари (1)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

отговори
Да (47)
70% Complete
Не (95)
70% Complete
Съгласен съм, това ще подобри качеството на въздуха. (15)
70% Complete
Не смятам, че е необходимо. Това няма да промени качеството на въздуха (63)
70% Complete
Не съм заинтересован (2)
70% Complete