Четвъртък, 28 Март 2024, 11:19

Наско Радев: Чувствам се все по-добре на терена

7 Февруари 2012, 17:56
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2561 0


През лятото на 2010 година Атанас Радев подписа с отборът на Рилски спортист. Още в първия си официален мач за отбора обаче той получи контузия в коляното, която след това се повтори на два пъти. Повече от година той бе извън терените преди да се завърне в игра с екипа на Берое в мъжката А група. Радев премина при старозагорци след като бе освободен от Рилски спортист, а вече е готов за игра.

Преди повече от година получи много неприятна контузия. Кажи как се чувстваш сега, възстанови ли се напълно и готов ли си на 100 % за игра?

"Мога да кажа, че се чувствам идеално. Възстановен съм на около 95 % и постепенно започвам да връщам игровия си ритъм. С всеки изминал мач се чувствам по-добре и играя повече минути. В последния двубой с Академик играх 35 минути и нямах проблеми."

Преди началото на сезона премина в отбора на Берое. Кажи как ти се струва обстановката в Стара Загора и как се развива тимът според теб?

"След освобождаването ми от Рилски спортист имах предложения и от няколко отбора от НБЛ, но предпочетох да премина в Берое. Тук обстановката е идеална за работа. Не ни липсва нищо, условията са доста добри дори за отбора от лигата, да не говорим за тези от А група. Отборът ни няма конкуренция в тази група, но имаме още много работа, ако искаме да влезем в НБЛ и да оставим някаква следа там, а не да сме боксова круша.

Една от причините да избера Берое е и треньорското ръководство в лицето на Георги Младенов, Константин Боев и Марин Яцински. Те помогнаха много за моето възстановяване и сега е времето да им благодаря. Изказвам благодарностите си и към изпълнителният директор на отбора Васил Кифев, който също работи усърдно и направи много неща, за да остана в отбора."

Ти лично успя ли да намериш мястото си в отбора и да се сработиш с останалите момчета?

"Мисля, че се вписах в колектива. С някои от момчетата съм играл в други отбори, а с всички се познавах от преди това. Да не забравяме също така, че капитан на тима е Бойко Миленков, с когото играхме и живяхме дълги години заедно в Ботевград. Това направи вписването ми в отбора много по-лесно."

Преди време също игра в А група с отбора на Балкан, когато отново само печелехте. Как ти се струва сега нивото на групата след няколко години?

"Честно казано не мога да преценя, тъй като тогава имахме много силен отбор. Отделно от това бяхме играли заедно няколко години поред, познавахме се много добре и имахме самочувствието на отбор играл финал в елита срещу Лукойл Академик предишният сезон. Може би сега първенството в А група е малко по-силно оттогава, има стойностни отбори и силите са изравнени."

Сам спомена за участие в НБЛ. Доколко смяташ, че е реално от следващия сезон Берое да се включи към останалите отбори в лигата?

"Не мога да коментирам каква е вероятността това да се случи, но зная, че ръководството работи здраво и хвърля много сили, за да стане реалност наше участие в НБЛ. Мисля обаче, че първо трябва ние самите състезатели и треньори като отбор да покажем, че мястото ни е в по-горното ниво. С едно добро финансиране и допълнително 1-2 играчи мисля, че можем да се наредим сред първите четири отбора, а защо не и по-нагоре."

Отново работиш с Георги Младенов. Той ли беше главната причина да отидеш в Берое и какво е такова име да ти бъде треньор?

"Да, той беше човекът, който реагира веднага след като разбрах за моето освобождаване и първият, на когото се обадих. Мога да кажа, че реално той намери място за мен в отбора за един ден. Не мога да кажа, че е лесно Георги Младенов да бъде твой треньор. Той е много голям професионалист, максималист е, мисли основно за баскетбол, иска да се развива и изисква много от играчите си. Самите му резултати говорят за него и работата му. Където е отишъл отборите са минали на едно по-добро ниво. Все пак той е единственият треньор, който направи шампиони два отбора в две различни групи в една година."

Вече измина един месец от 2012 година. Какво си пожелаваш за нея и какво искаш да ти се случи?

"Пожелавам си разбира се най-вече здраве и малко повече късмет за мен и всички мои близки и приятели. Всичко друго се постига с труд. Използвам случая и да пожелая успех на моята приятелка Цветомира Шаренкапова и отборът на Дунав в турнира за Купата на България при жените."

Източник: bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (34)
70% Complete