Петък, 19 Април 2024, 12:47

Национална литературна награда "Елин Пелин"

7 Март 2017, 14:27
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 806 0


През месец юли 2017 г. се навършват 140 години от рождението на певеца на българското село, патрона на града ни, писателя Елин Пелин, чиято годишнина ще отбележим тържествено в град Елин Пелин.

В културния календар на Община Елин Пелин са включени изяви и събития, чрез които да отдадем дължимото на богатото литературно наследство на писателя.

По време на честването ще бъде връчена Националната литературна награда „Елин Пелин“ на български автор, с цел да се стимулира създаването на високо художествени белетристични произведения, утвърждаващи хуманизма, нравствените и естетически ценности, характерни за Елинпелиновото творчество.

Националната литературна награда „Елин Пелин“ има дългогодишна история. Тя е възникнала по идея на режисьора Благой Стратев и културните и обществени дейци: Мария Стоилова, Цветан Мечкарски, Нено Ненов, Димитър Минчев, Стоян Александров и Людмила Плашокова. Присъдена е за първи път през 1971 година. С тази награда са удостоени Николай Хайтов, акад. Георги Караславов, Ефрем Карамфилов, проф. д-р Кръстьо Генов, Дончо Цончев, Дико Фучаджиев и Симеон Янев.

Приканваме всички автори да се запознаят с приложения СТАТУТ на Националната литературна награда „Елин Пелин“ и необходимите документи за кандидатстване. Очакваме кандидатурите в срок до 31.03.2017г!




Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete