Събота, 20 Април 2024, 06:22

Националната седмица на четенето отбелязаха и учениците от ОУ "Васил Левски", град Правец

13 Декември 2019, 15:18
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1704 0


Националната седмица на четенето, чиято основна цел е формиране на грамотност и устойчив интерес на децата към четенето, отбелязаха учениците от 2"Б" клас.Тяхната инициатива беше насочена към бъдещите първокласници от подготвителна група в ДГ "Здравец". Те пресъздадоха "Лисица и щъркел" и прочетоха още няколко приказки.
Особен интерес предизвика играта "Познай кой говори", в която малките трябваше да познаят героя и да назоват приказката по характерни реплики и описания.

Учениците от I "Б" клас и IV "А" също отбелязаха Седмицата на четенето. Момичетата и момчетата от четвърти клас четоха приказки на учениците от първи клас. Те познаваха коя е приказката, героите и откриваха поуките от тях.

Учениците от 3 "Б" клас също се включихa. Те посетиха децата от втора група на ДГ “Индира Ганди” и им прочетоха част от любимите си приказки.

С драматизация на приказката "Ветрове врагове" от Орлин Василев учениците от 4 "Б" клас отбелязаха Седмицата на четенето.

Под мотото "Книгата е най-добрия учител" ученици от 5 "А" клас направиха драматизация на стих "Пенчо, бре чети и четене по роли на приказка, а малките първокласници от 1 "А"клас ги поздравиха с любима коледна песен.

Учениците от 2 "А"клас поздравиха децата от ДГ "Здравец" и ДГ "Индира Ганди" с драматизация на: "Бъркница в приказките" от Джани Родари, "Най-скъпоценният плод" - българска народна приказка и "Мимето" от Асен Босев.




Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete