Събота, 20 Април 2024, 05:14

Навръх Черешова задушница - предизборен протест в Драгоман

20 Юни 2021, 09:58
(4) (4)
Драгоман - Новини
Прочетена: 2299 18


В съботния ден - 19-ти юни, когато почитаме паметта на починалите, около 15-20 жители на Драгоман излизат на втори протест заради лошото състояние на обходния път при строителството на АМ "Европа". Организатор на протеста е общинският съветник от МК "Алтернативата на гражданите" и бивш кандидат за кмет на община Драгоман на местните избори през 2019г. - Ива Добрева - Чуклева.

Повече от ясно е, че протестът е политически и предизборен. Разбира се, хората имат основание да негодуват, но протестът е твърде закъснял, защото след 1 месец строителството завършва, а неудобството с лошото състояние на обходния път продължава вече половин година. По всичко личи обаче, че протестът е предвиждан да се организира по време на предизборната кампания.

Видимо разгневен от политическия сценарий, кметът на община Драгоман дойде при протестиращите, за да отговори на техните въпроси и да разговаря с екипа на Нова ТВ. Ето какво заяви Андрей Иванов в интервюто:

"Дойдох да разговарям с гражданите и да предотвратя политиката в този протест, защото съзирам в него много политика. Проклети да са тези избори, които предстоят! Хората се побъркаха! Днес е Задушница. Вместо да сме смирени, ние сме излезли на протест. За какво - че строим АМ "Европа", че пред община Драгоман има развитие. Да, такава е перспективата пред община Драгоман - през нея минава магистралата - единственият град, който се пресича от магистрала, през общината минава жп-линията, вътрешната митница, газопроводът България-Сърбия - това е нашият недостатък, но той ще се превърне и в наш плюс! Трябва да проявим търпение и да изчакаме. Да, строителите допуснаха грешка. Само след 1 месец, тази улица ще стане спокойна, ще я изчистим, ще се оправят дупките, ще сменим водопровода и ще асфалтираме. Протестът е справедлив по отношение на калта, прахта и лошото състояние на пътя. Фирмата-изпълнител не направи необходимото, за да предотврати това. Но политизирането на протеста е недопустимо!"

За съжаление, това е поредният пример как нищо неподозиращи граждани могат да бъдат въвлечени и употребени за политически цели.



Източник: balkanec.bg

Коментари (18)

  • Отговори (15) (1)
    1. добавен от: Любомир Младенов 20 Юни, 11:34

    Браво на Вас! Не е браво на протестиращите съграждани, а за постигнатата цел на сайта Балканец.bg! Единствения сайт който четях с интерес! Сега са нищо повече от подкупни журналисти разделящи мнението на хората. Незнам как,но наистина ,, Браво,, разделихте НИ.

  • Отговори (16) (0)
    2. добавен от: Slavi 20 Юни, 12:09

    Браво на такива журналисти.112-то място ни е малко.

  • Отговори (2) (10)
    3. добавен от: Анонимен 20 Юни, 12:13

    Сайтът представя всички гледни точки! Това е обективна журналистика, а останалото се нарича манипулация!

  • Отговори (3) (1)
    4. добавен от: Ива Добрева 20 Юни, 21:09

    Това е местна коалиция и няма местни избори! Лъжливи новини! Това е манипулация!

  • Отговори (3) (1)
    5. добавен от: Анонимен 20 Юни, 21:21

    До 4: Местна коалиция, зад която стои ДПС!!!

  • Отговори (3) (3)
    6. добавен от: Ива Добрева 20 Юни, 22:17

    Най-обичам анонимните, те са всемогъщи и знаещи! Човек, когато казва истината застава зад личността си, а не е анонимен! Този сайт е ясен вече на всички!!!!!!

  • Отговори (3) (0)
    7. добавен от: на коя хранилка сте 21 Юни, 04:11

    Тук чух само една гледна точка!

  • Отговори (1) (1)
    8. добавен от: Демократ. 21 Юни, 10:15

    Реален коментар на независим и реален саит.

  • Отговори (3) (0)
    9. добавен от: Анонимен 27 Юни, 20:48

    Наи хубово е да се провери кмета Андреи Иванов и БАНДИТА ПКИ които са му взели книшката за употреба на АЛКОХОЛ ОТ ПРОКОРАТУРАТА Ниа жителите на ДРАГОМАН ПОСТРОИХМЕ НА КМЕТА КЪЩТА ОТ НАЩТЕ ДАНАЦИ ВЪН НА КМЕТА И БАНДИТА ПКИ И ЗАТВОР :x :x

  • Отговори (3) (0)
    10. добавен от: Анонимен 27 Юни, 21:03

    господин Иванов Защто даржиш на работа Кметски те намесници от ГОЛЯМО МАЛОВО ДО село ЦРКЛЕВЦИ едни да пиат по цял ден други да си работат в къщи и да си взимат заплата и СОБСИДИ ОТ ДФЗ НЕ МОЖЕ ЛИ ЕДИН СВЕСТЕН ИЗБРАН ОТ ПОСОЧЕНИ ТЕ СЕЛА ДА БДЕ ИЗБРАН ОТ ХОРАТА НА ТЕЗИ СЕЛА МИНИ И СЕ УВЕРИ САМ НО НА ЛИ ПАРИТЕ ГИ ВЗИМАТ ОТ НАС ПЕНСИОНЕРИ ТЕ И ОТ ДАНАЦИТЕ ЩИВУЖИ В СЕЛАТА ЩЕ ДОИДЕ И ТЕБ ЩЕ РАСЛЕДВА ПРОКОРАТУРАТА :?: :P

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete