Петък, 29 Март 2024, 09:00

Най-малко 5 места за попълване на Трета Югозападна лига !?

13 Юни 2020, 18:30
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 5963 7


Коронавирусът и последиците от него се отразяват в пълна сила на всички нива на родния футбол. Първенствата, с изключение на Първа лига, не завършиха, а тепърва започва и разпадане и фалит на доста отбори. Всеки един фалит на отбор се отразява на всички нива по веригата на футбола ни.

Във Втора лига вече има два отказали се отбора. Белия флаг развя първи Ботев Гълъбово. Вчера това направи и Черноморец Балчик. Групата през следващия сезон най-вероятно ще запази броя си от 18 отбора. При това положение, освен Созопол, Добруджа, Янтра и Миньор Перник, се очаква да влезе и вторият в Трета Югозападна лига – Септември Симитли. В групата обаче ще остане и още едно вакантно място. Възможно е то да бъде заето от още някой отбор от югозапада.

Почти 100 процентовото влизане на Септември Симитли във второто ни ниво означава, че вакантните места за попълване на Трета Югозападна лига, ще са най-малко 5. Най-оспорваната Трета лига е обявено, че ще е в състав от 20 тима през идния сезон. Изпадащи от нея през текущия сезон няма. Въпреки това обаче при влизане на два отбора във Втора лига и увеличаването на членовете, ще се оформят поне 5 места. Има вариант и местата да са 6, ако още някой отбор от сегашния състав бъде поканен във Втора лига.

Най-вероятен към момента нов участник в третото ни ниво е Рилец Говедарци. Друг възможен участник от софийско е ОФК Елин Пелин. Там обаче не се знае дали общината, която издържа отбора, ще може да си позволи финансирането му в по-горната група. От столичните групи възможни претенденти са Гранит Владая и Левски Чепинци.

От пазарджишко Чико Бяга има наказание, заради отказа си от участие в групата през този сезон и няма право да влиза. Брацигово има страхотна база, но няма финанси. Най-вероятно областта ще е без претендент за Трета лига. 

Друг много вероятен нов член е представителя на благоевградска област – Пирин Гоце Делчев. Твърде възможно е в Трета лига да се завърне и Велбъжд Кюстендил.

Пълна енигма е ситуацията около евентуални нови участници от област Перник. Там победители в двете областни групи са Дружба Мещица и Спортист Драгичево, но и двата тима нямат нито деца нито юноши.

Всичко това са възможни варианти с много въпросителни, които трябва да станат ясни в следващия един месец.



Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (2) (2)
    1. добавен от: Анонимен 14 Юни, 11:08

    Време е и Етрополе да освободят едно место а не да харчат грешни пари...

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (1)
    2. добавен от: Анонимен 14 Юни, 11:58

    Aide Balkan.taq godina melem Na red

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 14 Юни, 23:29

    Ще се бори да не отпадне балкан

  • Отговори (1) (2)
    4. добавен от: Вили 15 Юни, 08:00

    А защо не и Беласица Петрич да се върнат в професионалния футбол и ат школа най важно имат стадион добър отбор са и със сегашния треньор Саша Симонов ич са много добре...

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Правчанин 16 Юни, 15:55

    Айде Правееееец...напред към трета лига...сега е момента!!! Джайо, поведи смело момчетата към недостигани висини! Виждате - един фалирал, друг отпаднал(разпаднал), трети се ослушва, а правешките лъвове имат и пари и сили!!! 8) :D

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: Анонимен 18 Юни, 10:05

    Футбол трябва да има в Общината,но да играят наши кадри.В момента в професионалния футбол играят около 50 футболисти минали през нашата школа .Дадени са на други отбори без пари.Това трябва да се спре

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete