Вторник, 23 Април 2024, 18:49

Най-после медал за България – бронз за Елица Янкова в борбата

17 Август 2016, 23:51
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 972 0


Най 12-тия ден от началото на Оилмпийските игри в Рио де Жанейро България най-после спечели първия си медал. Донесе го 21-годишната дебютантка на олимпиада в борбата Елица Янкова – трето място и бронз в категория до 48 килограма.

Янкова спечели много драматичния мач за третото място срещу аржентинката Патрисия Алехандра Бермудес със 7:6 точки.
Българката започна много силно и  поведе със 7:0. Веднага след това обаче върна две точки. Минута и половина преди края на мача аржентинката успя да хвърли противничката си – 7:6. Българката обаче успя да задържи крехката си преднина и в края ликува с победата.
Тя заслужи медала в поредица от пет мача, четири от които спечели. Загубен бе единствено полуфиналът, което попречи на Янкова да се пребори за по-високо място.

На старта Янкова победи представителката на Камерун Ребела Муамбо с технически туш.

След това на осминафинала тя победи рускинята Милана Дадашева, след като изоставаше с 0:4 точки. Янкова обаче още в края на първата част обърна резултата до 5:4, а през втората успя да поведе с 9:4 е да стигне до крайната победа с 9:6.
На четвъртфинала българката изоставаше през първата част срещу колумбийката Каролина Кастийо Идалго с 0:2. Около минута преди края обаче успя да изравни за 2:2 и да победи като състезателката спечелила последна технически точки.

На полуфинала обаче 21-годишната Янкова бе туширана към края на първата част от опитната многократна шампионка и медалистка от големи първенства Мария Стадникот Азербайджан.
Шампионка в категорията стана японката Ери Тосака, която губеше с една точка, н буквално в  последните няколко секунди предприе успешна атака и обърна мача.
Другата българска представителка в женската борба в сряда, Мими Христова загуби още на старта в категория до 58 килограма срещу Оркхон Пуревдорж от Монголия с 4:7 и отпадна.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (180)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete