Вторник, 23 Април 2024, 17:20

Найденов и д-р Железарски влязоха в комисията за изследване водните проблеми. Георгиев призна за байпасите.

25 Февруари 2017, 10:56
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1800 11


С 14 гласа „за”, 4 „против” и 8 „въздържал се” предложението на общинските съветници от ГДБОП бе прието, двамата им колеги Тихомир Найденов и д-р Христо Железарски да влязат в състава на временната комисия за изследване проблемите по водопреносната мрежа на територията на община Ботевград. Предложението на съветниците от ГДБОП бе подложено на дълга дискусия, продължила близо 46 минути, на изнесеното редовно заседание на ОбС –Ботевград на 23 февруари в Новачене.

Комисията бе създадена с решение № 24/ от 26.01.2017г. на ОбС, в която бяха избрани: Мартин Тинчев(ГЕРБ) - председател, Йорданка Лалчева(ОББО), Цанко Цанов (ГЕРБ) , Коцо Коцев (БСП) и Иван Райчинов (БСП).

Ръководителят на групата съветници Тихомир Найденов обясни причините, поради които докладната записка се внася за допълнение на временната комисия. Според него са настъпили обстоятелства, които налагат в нея да има представители на всички групи в ОбС. „ Пет дни след съставяне на комисията бе заведено делото срещу „ВиК Бебреш” от фирма „Агроинженеринг – 90” ЕООД, стопансиваща МВЕЦ-ът край Врачеш”, посочи Найденов . Другото обстоятелство е подписания договор между водното дружество и „Напоителни системи”. „Когато има участници от всички групи в Общински съвет, тогава би се приело, че няма нищо подозрително в работата на комисията”, каза в заключение Найденов.

В началото на обсъждане на докладната записка д-р Веселка Златева от БСП даде предложение един член на комисията от БСП да отстъпи място на друг от ГДБОП. След това Йорданка Лалчева пък предложи Иван Райчинов да бъде заменен от д-р Железарски.


Общинският съветник Георги Георгиев от ОББО заяви, че становището на въпросната комисия няма да има никаква стойност, още повече, когато времето минава и наближава месец май. Според него договорът между Напоителни системи и ВиК за осигуряване на вода от язовир Бебреш дори обезсмисля работата й. „Дали ако не беше източен язовира, щеше да има договор с „Напоителни системи”. При празен язовир се подписва договор. „НС” не могат да съществуват без язовира, те го източиха”.

Общинският съветник от БСП Коцо Коцев също подчерта, че въпросната комисия е „ без всякаква юридическа стойност, тя може само да констатира. Все пай той подкрепи предложението на ГДБОП и то да бъде подложено на гласуване.

„Вие всички твърдите, че ще защитавате интересите на община Ботевград.Интересите на Общината бяха защитени със сключването на договор с „Напоителни системи и с регламентиране на незаконните байпаси, първият от които е от 1989г. В договора те са описани като аварийно водохващане. Г-н Гаврилов като управител на ВиК не е направил нито един байпас”, заяви кметът Иван Гавалюгов. По думите му за пореден път, че срещу община Ботевград се води целенасочена кампания. Доказателство за това е скорострелното идване само два дни преди сесията на журналистката Валя Ахчиева, която била с подготвени въпроси, целящи обвинения срещу общината и ВиК за източване на язовира.


След изказването на кмета Гавалюгов думата отново бе дадена на общинския съветник Георги Георгиев, който бе категоричен, че не вярва някой от общинските съветници да работи против интересите на общината. „Аз съм подал един байпас за село Литаково. То си имаше такива. Те са правени със знание на „Напоителни системи”.






Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (4) (1)
    1. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 15:08

    Надали има някоя друга толкова поръчкова!

  • Отговори (4) (2)
    2. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 16:45

    Всичко е поръчково в бермудския триъгълник ботевсело-село правец-махала етрополе, особено след 1 ноември 2015 г.
    И който от каквото най-не разбира, за такъв го назначават. Затова стигнахте дъното, но упорито продължавате да копаете!

    • (3) (3)
      1. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 16:48

      Остава само Цветозар Гаврилов да започне да прави зъби и да опъва незаконни кабели...

  • Отговори (4) (4)
    3. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 17:10

    Тези двамата добавени са най-големите специалисти по водни проблеми.Такава е всичката работа при Гавалюгов.

    • (5) (3)
      1. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 17:29

      А ти друго ли очакваше от човек без образование?

  • Отговори (5) (3)
    4. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 17:36

    Защо не съставите комисия да установи защо слънцето в Ботевград изгрява откъде Правец.По глупаво нещо този ОС не можа ли да измисли.И на децата от детската градина им е ясно ,че за да има зелена ливада ,трябва да има вода,какво ,толкова ,ще проверява тази комисия.За да се изгради водно-регулационен режим за използване на водата от яз."Бебреш" е нужно становището на експерти в областта , а не на "експерти" които познават само финикийските знаци.

    • (2) (3)
      1. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 08:49

      И на децата от детската градина им е ясно, че в Ботевградско за да пиеш вода - язовир "Бебреш" трябва да е пълен! А комисията е създадена за да види къде изтича водата на язовира!

  • Отговори (4) (2)
    5. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 11:35

    Абе търсете връзката между поръчковите репортажи на Валя Ахчиева, напътствията на Дияна Дамянова и персоналните й ПР грижи за предизборната кампания на джуджето Тинчев. Ето тука е скрито кучето, ясно ли е?!?

    • (2) (1)
      1. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 13:24

      Не!

  • Отговори (1) (1)
    6. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 22:04

    Не е ясно

  • Отговори (0) (2)
    7. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 22:04

    Обясни

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (179)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete