Четвъртък, 25 Април 2024, 02:40

НДК стартира кампания „re:НДК-Рециклирай! Културно е.”

12 Април 2018, 10:29
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1077 1


На нейното откриване присъстваха европейският комисар за околната среда Кармену Вела, министърът на околната среда и водите - Нено Димов и зам.-министърът на културата - Румен Димитров.

В събитието веха участие председателят на СД на НДК - Борислав Велков, изпълнителният директор на НДК - Ангел Митев, както и Диляна Колева от „Инициатива за чиста среда“, която е партньор на НДК за проекта.
Кампанията се реализира по идея на екипа на НДК и се вписва в инициативата на МОСВ срещите и събитията в рамките на Председателството да се провеждат под мотото "без пластмасови продукти".

В рамките на кампанията и по време на неформалния Съвет по околна среда и води бяха открити три арт инсталации, изработени от пластмасови отпадаци, които са генерирани от посетители на територията на НДК. Инсталациите са озаглавени „Дървото на живота”, „Всичко тече” и „Синята планета” и са разположени на различни места в сградата на НДК.

„re:НДК-Рециклирай! Културно е.” ще включва разнородни дейности на територията на НДК, както и във Фестивален и конгресен център- Варна.

Кампанията „re:НДК-Рециклирай! Културно е.” започна в началото на годината, когато на територията на НДК бяха разположени над 80 кошчета за разделно събиране на отпадъци и 25 контейнера, предоставени безвъзмездно от Екопак България АД.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete