Четвъртък, 25 Април 2024, 20:01

Не вярваме на думи, искаме дела!

31 Юли 2020, 15:12
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2020 2


С тези думи председателят на земеделската кооперация в Новачене Иван Димитров, коментира вчерашната среща с представители на Агенция „Пътна инфраструктура“. Тя бе свикана, след като миналата седмица земеделците изпратиха писмо до г-жа Петя Аврамова- министър на регионалното развитие и благоустройство с молба за намеса за осигуряването на нормален достъп до вилните места и обработваеми земи /над 2000 дка/ от едната и другата страна на пътя.

Както сме Ви информирали земеделците протестират по повод пропуск в проектирането на новия път в участъка, който минава през землището на село Новачене. Този пропуск прави достъпът със земеделска техника до обработваемите земи невъзможен.

„Видях публикуваната информация в медиите, че от АПИ са заявили, че ще получим достъп до нивите си и след модернизирането на път I-1/Е79/ Мездра – Ботевград, както и че пътищата се строят, за да улесняват пътуването на хората и достъпа до обработваемите земи. Останах изненадан от прочетеното, тъй като по време на разговора ни с тях не чух никакви адекватни предложения за решаване на нашия проблем. От агенцията ни съобщиха, че всички процедури са били спазени и сега е почти невъзможно да се направят някакви съществени промени. Получихме едно обещание, че ще се правят опити да се намери решение.Не съм убеден, че нещата ще се оправят.
Ние не вярваме само на думи и празни обещания, искаме дела! Щом работят за хората, да го докажат“, каза Иван Димитров.

„Протест ще има!“, категорично заяви председателят на ЗК Новачене 14.

На 7 август /петък/ в 08:45 часа земеделските производители отново готвят протест. Този път земеделците се заканиха да блокират път Е79 в района на Новачене за 45 минути.

„45 минути е един учебен час. Час, който някой някога го е пропуснал.“ Така председателят на ЗК „Новачене 14“ Иван Димитров обясни времетраенето на блокадата, която ще бъде предприета.


Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (2)

  • Отговори (1) (1)
    1. добавен от: Анонимен 31 Юли, 20:28

    Искат палки по главите

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 1 Август, 00:39

    Дебели се ем чутурите ама ще омекнат

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete