Петък, 29 Март 2024, 11:06

Нели Павлова получи приза "Посланик на доброто", с който бяха отличени ботевградчани

22 Ноември 2019, 11:54
(4) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4145 6


На 21.11.2019г. от 17:00 часа в зала 1 на НДК се състоя концерт-спектакълът „Празника на доброто“. Той се организира от Държавна агенция за закрила на детето. Инициативата, която се проведе в Деня на християнското семейство, бе част от кампанията за отбелязване на 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето. На събитието бяха представени истории за хора, помогнали на деца и техните семейства. Те бяха удостоени с почетното отличие "Посланик на доброто". От получените около 200 истории от всички краища на България, организаторите са избрали най-вълнуващите 10, за които бе представен заснет филм от БНТ. На официалната церемония те получиха статуетки, които да им напомнят за доброто, което правят и за всичко добро, което могат за в бъдеще да продължат да правят.

Нели Павлова от Ботевград е една от отличените с приза "Посланик на доброто", свързан с организирането на благотворителни базари и събития за събиране на средства в помощ за лечението на едногодишния Мартин Йорданов, който страда от хидроцефалия, ДЦП и епилепсия. Тя организира десетки базари с дрехи и храна, йога практики и спортни събития на открито за събиране на непосилната сума за семейството на Марти за лечението му в Турция.

Във филмчето за Марти, което бе излъчено на на церемонията, родителите Нора и Йордан изразяват своята най-голяма признателност към всички хора, които са се включили в  събирането на средствата и най-вече на Нели, която е неотлъчно до тях. Сумата от 13 500 евро бе събрана за около един месец. 

В инициативата се включиха и други граждани на общината - Цвета Иванова и Ани Минковска отварят вратите на козметичния си салон и извършват различни процедури с благотворителна цел в името на Марти, Мирела Димитрова помага с изработването и поставянето на кутиите за средства в различни търговски обекти, Наталия Петкова и Никол Ралчовска ръчно изработват сувенири, средствата от които също даряват.

Нели благодари на всички добри хора, които отвориха душите и сърцата си за това добро дело:

"Тази награда е за всеки един от вас, които е съпричастен към каузата за Марти по един или друг начин. Благодаря Ви от сърце за подкрепата, за надеждата и за големите ви сърца. Вярвам, че всеки носи доброто в себе си и всеки може да подаде ръка, която да вдъхне надежда и подкрепа, че всичко може да се промени към по-добро! " 



Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (15) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Ноември, 12:37

    Браво!!!

  • Отговори (17) (5)
    2. добавен от: Анонимен 22 Ноември, 13:35

    Какъвто кмета такива са и повечето хора от Общината,които допринасят ДОБРО.Браво момиче!

    • (12) (12)
      1. добавен от: Анонимен 22 Ноември, 14:32

      Нещастнико, не принизявай заслугите на Нели като залепяш за нея провален кмет

  • Отговори (14) (0)
    3. добавен от: Анонимен 22 Ноември, 13:53

    Заслужаваш го!

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (2) (0)
    5. добавен от: Анонимен 22 Ноември, 20:04

    Напълно заслужено

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete