Четвъртък, 25 Април 2024, 18:49

Немска фирма продължава да задушава Драгоман

18 Юни 2019, 21:41
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 2399 1


Проблем с тежка миризма на гума има от няколко години в Драгоман. Задушлива тежка миризма излизаща от пещите на немската фирма „Руббертек България” ЕООД произвеждаща еластомерни изделия за автомобилната индустрия трови въздуха на града отново. Предприятието се намира в бившето АРП на Драгоман и бивша база на СоМат. Смрадта се разнася на стотици метри от предприятието, а в непосредствена близост до неговата ограда очите на човек се насълзяват за секунди и е немислимо да се диша!
Преди една година след постъпила жалба във връзка с наличие на люта натрапчива миризма, идваща от предприятието, Община Драгоман предприе съответните законови мерки. Общинският инспекторат осъществи няколко проверки на място с различни заключения и като следваща стъпка се състоя и проверка от комисия на РИОСВ – София. На някои от определените пунктовете извън работната площадка на предприятието бе установено наличие на миризми от производствената дейност.
Сега отново в топлите летни месеци когато времето е тихо миризмата се завръща отново и хората живеещи в близост до производствената база на немската фирма не смеят да отворят прозорците си, защото миризмата влиза в къщите им.
На десетки метри от базата на „Руббертек България” е и защитената местност Драгоманско блато, която обитават стотици видове птици и миризмата със сигурност се отразява и на тях.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Драгоман

Коментари (1)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Тодорова 18 Юни, 22:21

    Щом са чужди, за нас не милеят, а гледат само как да ни завладеят!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete