Петък, 19 Април 2024, 14:35

Немски овчарки от цяла България и Сърбия дефилираха на изложба в град Костинброд

22 Април 2019, 06:44
(1) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1523 0


Община Костинброд беше домакин на национална специализирана изложба на немски овчарски кучета. Изложба, която се организира съвместно с БОГОК / Българско обединение за германски овчарски кучета/.

Участие в надпреварата по красота и умения на четири лапи взеха над 50 четириноги от страната и чужбина. Малки и големи германски овчарки, с дълга и къса козина, изпълнителни и не чак толкова, се надпреварваха за първото място на стадион „Белица“ в град Костинброд.

Специалният гост на изложбата беше съдията от Германия - Райнер Маст /Rainer Mast/, който следеше за правилното изпълнение на задачите, а неотлъчно до него беше и Председателят на БРФК /Българска републиканска федерация по кинология/ г-н Камен Литов. Точки се поставяха за правилен стоеж, външен вид, тичане и ходене заедно със стопанина.

На събитието присъстваха и домакините в лицето на кмета на община Костинброд - г-н Трайко Младенов, председателят на Общински съвет-Костинброд - д-р Атанас Тенев и кмета на село Петърч – г-н Борислав Борисов. Гост на ръководството на местната власт беше и заместник-областният управител – г-н Николай Николов, който награди участниците в една от категориите.

Кучетата бяха разпределени в различни класове, според възрастта си, като най-малките бяха едва на 3 – 6 месеца, а най-големите над 24 месеца. Четириногите любимци с отличителни качества получиха специални награди – купа и храна.

Проявата премина при образцов ред и немска дисциплина, създадена от организаторите - БОГОК / Българско обединение за германски овчарски кучета/. Бяха отличени най-добре представилите се животни в надпреварата и класиралите се кучета получиха от 1 до 3 място купа, подсигурена от община Костинброд.

Немските овчарки са едни от най-предпочитаните домашни любимци. Те са изключително интелигенти, невероятни приятели, закрилници и много игриви любимци. За община Костинброд беше истинско удоволствие да бъде домакин на такава киноложка изложба! Честито на печелившите и очакваме всички участници догодина отново в община Костинброд.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete