Петък, 29 Март 2024, 15:10

Неосъществени курсове на автобусите на "Юнион Ивкони"

21 Март 2017, 14:29
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4104 25


Какви са причините, отговарят от транспортно- туристическата компания.

Жители на община Ботевград ни сигнализираха за неосъществени курсове на автобусите на транспортно- туристическата компания „Юнион Ивкони“ за маршрут Новачене- Ботевград- София. Гражданите твърдят, че са зачестили случаите, в които автобус на „Юнион Ивкони“ не пристига в уречения час на Автогара Ботевград, за да придвижи пътниците до София. Следователно създалата се ситуация причинява неудобство за хората, които разчитат на автобусните превози, за да бъдат транспортирани до столицата. Хората, очевидци на създалата се ситуация, споделят, че неизвършените курсове са им попречили да отидат навреме на работа. Други твърдят, че разчитат на автобусите, тъй като посещават столични здравни заведения, а трети имат лични ангажименти.

От Автогара Ботевград съобщиха, че неизвършените курсове са в дните: 01.03., 02.03., 05.03. и 09.03.2017г. по маршрут Новачене- Ботевград- София в 11:15 часа.

Свързахме се с представител на компания „Юнион Ивкони“, за да научим какви са причините за неизвършените курсове.

От компанията заявиха, че действително някои от курсовете не са осъществени. Въпросният автобус не е пристигнал в уречения час на автогарата, тъй като маршрутът му тръгва от с. Новачене, където е възникнала авария. Шофьорът обаче не е имал възможност да реагира на момента. От „Юнион Ивкони“ съобщиха, че това не е честа практика, както и че са наясно с ангажиментите, които са поели към хората. В момента в компанията тече вътрешна проверка, за да се установи виновният за случилото се и да му бъде потърсена отговорност.

Относно алтернативният вариант в такива ситуации, от компанията заявиха, че при възникване на авария осигуряват друг резервен автобус, който да превози пътниците. Тъй като компанията не поддържа резервни автобуси в района на началната спирка от Новачене, резервен автобус трябва да бъде изпратен от автобазата в София и поради интензитета на линията, времето за извозване на клиентите до крайна точка се удължава с повече от час и половина. Също така, транспортно-туристическата компания има офис в Ботевград и служителите са длъжни да информират жителите в такива ситуации.
На въпрос дали компанията страда от недостиг на автобуси и шофьори от „Юнион Ивкони“ споделиха, че разполагат с достатъчно кадри и автобуси, с които да обслужват линиите.


Източник: в-к "Балканец"

Коментари (25)

  • Отговори (0) (5)
    1. добавен от: аз 21 Март, 15:39

    Не е честа практика ли? Да бе.. това се случва от край време. Никога не разчитам на автобусите на Ивкони и винаги имам едно наум за тях. Най добре да ги спрат изцяло и да си пуснат една редовна линия за постоянно на Новков и това е..

  • Отговори (7) (4)
    2. добавен от: Руми 21 Март, 16:11

    И Новко е същия боклук що не пишете за неговите рейсове един няма читав всичко е тор

  • Отговори (2) (4)
    3. добавен от: Име 21 Март, 16:14

    За пореден път се убеждавам, че тия Ивкони са най-големите прошляци в бранша! Боклуци ниедни!!!

  • Отговори (3) (5)
    4. добавен от: Анонимен 21 Март, 17:48

    N2 Ти пътувал ли си някога с автобусите на Новко. Чисти са, редовни са и шофьорите са супер какъв ти е проблема. Нека Новко вземе линията, щом има ресурс...
    Нямате угодия..,. все трябва да се мрънка..

  • Отговори (1) (2)
    5. добавен от: Анонимен 21 Март, 18:20

    Проблема е ,че няма пътникопоток,както едно време.

  • Отговори (7) (4)
    6. добавен от: Анонимен 21 Март, 18:33

    Ивкони е фирма на крадливите червени боклуци. С всички произтичащи от това обстоятелства. Цяло чудо е ако техен "автобус" не се счупи по "дългото" трасе до София или обратно. А когато такова чудо стане, 50-те километра се изминават за около 2 часа, ако пътните условия са нормални, т.е. няма задръствания и затваряне на магистралата. "Бонус" е, че "пътуватето" е като с каруца с дървени колела - друса и духа отвсякъде, лятото - жега, зимата - студ. Като всички червени боклуци и те не плащат с месеци мизерните заплати на шофьорите си и "превозват" на баснословната цена от 6 лв за 50 км.
    Екстремистът Новко е с една идея по-добър от Ивкони, но пък на нечуваната цена от 7 лв! При условие, че вече има самолетни билети за и от Европа на цена от 5 лв! :shock:
    Истината е нова транспортна схема на общината, но преди това ново ръководство, с образование! :idea:

    • (7) (0)
      1. добавен от: Анонимен 21 Март, 18:35

      И некрадливо!

    • (2) (3)
      2. добавен от: Анонимен 21 Март, 21:29

      Точно некрадливо ръководство сме си избрали, #6/1. Явно не сте разбрали, но Ивкони вози пътниците на 6.00 лв, а пенсионерите пътуват на 5.40 лв.
      И вие искате да поставите Новков на 7.00 лв., е, нЕмам думи.

  • Отговори (5) (2)
    7. добавен от: Анонимен 21 Март, 21:07

    Предстоящите "избори" са добър повод да грабнем телата и да изметем червената измет завинаги!

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Тути 22 Март, 08:04

    Новко: цена на билет 7 лв при дизел:1.50 цяла година

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 22 Март, 09:55

    Много е неприятно когато автобус на Ивкони не тръгва от София сутрин в 7.15, тъй като с него пътуват работещи в Ботевград. Това се случва много често.

  • Отговори (4) (1)
    10. добавен от: Анонимен 22 Март, 11:53

    моля, разкарайте безполезното недоразумение Лигльо

    • (1) (3)
      1. добавен от: Анонимен 22 Март, 13:35

      Ще те разкараме веднага, лигльо, #10!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete