Петък, 26 Април 2024, 02:31

Непълнолетен неправоспособен водач е задържан след опит да осуети полицейска проверка. Задържани са и още няколко нарушители на пътя

8 Октомври 2018, 12:45
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1971 0


РУ- Елин Пелин: Около 16.30 часа на 5 октомври, при извършване на обход в района на с. Априлово, полицейски служители подали сигнал за спиране на мотоциклет без регистрационна табела. Водачът не се подчинил за дадените му разпореждания и предприел опит за бягство, като ударил, завлякъл и съборил на земята един от униформените. При задържането му от други служители на районното управление е установено, че 17- годишният мотоциклетист от същото село не притежава СУМПС, а мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Непълнолетният нарушител е задържан за срок до 24 часа. Мотопедът е иззет, а по случая е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 345, ал.2 от НК. Уведомена е районната прокуратура в Елин Пелин.

Нарушител на пътя елинпелинските полицаи задържали и в неделната вечер. Около 20.15 часа, на третокласен път, те спрели и проверили лек автомобил „Киа Споридж“, управляван от 36-годишен местен жител. Водачът бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като дрегерът отчел 1.59 промила алкохол в издишания въздух. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ- Ботевград: Около 17.10 часа на 5 октомври, в с. Литаково, автопатрул спрял за проверка мотопед „Дерби“ без регистрационна табела, управляван от 25- годишен от същото село. Извършената справка показала, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Водачът е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 345, ал.2 от НК.

РУ- Пирдоп: Около 14.10 часа на 5 октомври, в района на 200 км на главен път 1-6, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от жител на Златица. 52- годишният водач бил тестван за употреба на алкохол и задържан за срок до 24 часа, след като дрегерът отчел 2.59 промила в издишания от него въздух. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Нарушител зад волана попаднал в полицейския арест и на следващия ден. Около 23.45 часа, в с. Чавдар, униформените извършили проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“, в хода на която тествали водача за употреба на наркотични и упойващи вещества. 26- годишният мъж от същото село е задържан, след като уредът отчел наличие на амфетамин и тетрахидроканабинол в пробата му. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.

Източник: ОДМВР- София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete