Четвъртък, 25 Април 2024, 06:31

Неправоспособен водач и спътникът му бяха задържани в ареста след преследване от служители на две дирекции

25 Януари 2019, 13:07
(2) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1539 2


Неправоспособен водач и спътникът му бяха задържани в ареста на РУ- Елин Пелин след преследване от служители на две дирекции
На водача са съставени пет акта, а срещу спътника му е образувано бързо производство за притежание на наркотици

Минути след 3 часа на 24 януари в ОДМВР- София постъпил сигнал за оказване на съдействие за установяването и задържането на лек автомобил „Фолксваген Поло“, оказал неподчинение на столични полицаи при опит за спиране и извършване на проверка.

В предприетото преследване, започнало от столичния кв. „Дианабад“, продължило по бул. „Александър Малинов“, бул. „Цариградско шосе“ и навлязло на територията на областната дирекция се включили екипи на Пътна полиция към ОДМВР- София, а впоследствие и техни колеги от РУ- Елин Пелин.

Навлизайки в Елин Пелин, автомобилът катастрофирал в зелена площ, а двамата пътуващи в него побегнали в различни посоки в опит да се укрият от органите на реда.
20- годишният пътник от с. Мирково бил задържан броени минути по- късно. Установена била самоличността и на 18- годишния водач, криминално проявен от същото село.

При извършена полицейска проверка у 20- годишния е открито полиетиленово пликче с около 0.5 грама растителна маса, реагираща на марихуана, и мелничка. Младежът е отведен в РУ- Елин Пелин и задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК.

Няколко часа по- късно в ареста на районното управление попаднал и вторият „беглец“, който се оказал неправоспособен водач. След извършване на необходимите справки, на нарушителя са съставени общо пет акта: по чл. 150 от ЗДвП /управление без СУМПС/; по чл. 20, ал.2 /реализиране/ и чл. 123, ал.1 от ЗДвП /напускане на ПТП/; по чл. 100, ал.1, т.2 /без малък талон/ и чл. 147, ал.1 от ЗДвП /без годишен технически преглед/; по чл. 103 от ЗДвП /неподчинение/ и по чл. 638, ал.3 от Кодекса на застраховането /без застраховка „Гражданска отговорност“/

Източник: ОДМВР- София

Коментари (2)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Януари, 13:49

    Браво

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Шоп 25 Януари, 18:40

    А дано това е началото на дългоочакваното събуждане от сън на служителите на реда!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete