Вторник, 19 Юни 2018, 17:13

Нерегламентиран превоз на пътници бе осуетен при операция на служители от ОДМВР- София

10 Октомври 2017, 11:47
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 593 0

В хода на съвместна полицейска операция, проведена от служители на охранителна и икономическа полиция в областната дирекция, са иззети два автомобила, използвани за нерегламентиран превоз на пътници. Първият случай е установен на главен път 1-8, когато за проверка е спрян лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 33- годишен мъж от кърджалийското село Балабаново. В хода на проверката полицейските служители констатирали, че водачът извършва превоз на пътници срещу заплащане от Холандия и Германия, без да притежава лиценз на общността, без удостоверение за превоз на пътници на територията на България, както и без удостоверение за регистрация за извършване на таксиметров превоз на пътници. От служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ е съставен акт на водача за извършено нарушение на чл. 6, ал.1 от Закона за автомобилните превози. Автомобилът е иззет за срок до шест месеца.

Вторият иззет автомобил е „Ауди А4“, установен на входа на Елин Пелин в момент на превоз на пътници срещу заплащане от Елин Пелин до с. Доганово, без изискуемите по закон удостоверения и лиценз за тази дейност. На водача, 49- годишен от същото село, е съставен акт, а по случая- регистрирана преписка за извършено престъпление по чл. 324 от НК.

Източник: ОДМВР - София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (15)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (15)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (109)
70% Complete
Не подкрепям идеята (98)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (176)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (174)
70% Complete
Нямам мнение (15)
70% Complete