Петък, 19 Април 2024, 18:24

Незаконна търговия с хляб всеки четвъртък в Своге

27 Януари 2015, 16:09
(1) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 5280 16


Търговци предлагат хляб с изтекъл срок на годност на пазара в Своге като го предлагат направо от бусове, паркирани на  улицата. Каси и чанти с бял, типов, Добруджа и заводски хляб се стоварват направо на търговската улица в Своге. Най-евтиният от тях струва 50 стотинки, а най-скъпия е 65. Под претекст, че хлябът се продава за животни, търговците всяка седмица в четвъртък са в Своге. Според Закона за фуражите, обаче, те нямат право да продават така и хляба за животни. В този случай той не трябва да е в оригиналната опакова, да не е с изтекъл срок на годност и не бива да се продава директно на улицата. Интересното е, че купувачите признават, че купуват този евтин хляб за себе си.

Проверка на телевизията е установила, че фирмата, която продава е регистрирана и официално има право да продава промишлени и селскостопански стоки, но не при тези хигиенни условия. Липсва и касов апарат.

От Агенцията по безопасност на храните обясняват, че на фирмата ще бъде направена проверка. Един от големите проблеми на хлебопроизводителите е именно търговията  на нерегламентирани места и при лоши хигиенни условия. Преоцененият хляб подбива цената на качествения. А и съчетан с лошата хигиена е предпоставка за здравето на хората, които ще се подлъжат от ниската цена и ще си купят.

Източник: balkanec.bg

Коментари (16)

  • Отговори (0) (1)
    1. добавен от: Истината 27 Януари, 20:51

    Просто не са конкурентно способни - качество/цена.
    Желенски завистници. Преоценения хляб, който се купува от пазара е за животните. Не издържат на конкуренцията и губят позиции в магазините. До година ще са фалирали-лоша инвестиция. До година дано пак да се видиме - а за жените които работят по 12 часа без прекъсване, а някой път и денонощно, кой ще се обади на инспекцията по труда, а за условията вътре и трудова медицина. НЕКАДЪРНИЦИ.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Криси 27 Януари, 20:53

    ая иска всичко и пари да си има. С пари ли се къпе не мога да разбера. Преди всичко всеки купувач гледа първо цената преди да го вземе, на друго място той ще намери същото но на по-ниска цена с същото качество. Нейния хляб изобщо хляб ли е то не прилича на нищо само набухватели има. Също и закуските й. Не може в баничките да има само 1% сирене а в някои и извара слагат то това ли са им баничките?? Най-хубавият хляб го правеше Цецо в Искрец, мекичък и вкусен особено ако е и топъл, тогава е най-вкусен. Никой не може да му стъпи на малкия му пръст.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: ДО ДЕБИЛИТЕ 27 Януари, 20:59

    ОТ ВЕКИ ВЕКОВ, се продава преоценен хляб за животни. Преди години всички фурни в околията го практикуваха. Дано фалират тези желенци-церовци, че продукцията име е под всекаква критика. И магазините им ще фалират до една година амин.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: абе дебили, абе хора 27 Януари, 21:03

    какви хора какви пет лева. това е хляб за животни. леле желенец ти си тъп като галош, щом жена ти те води за носа. явно си рогоносец- хахахахахаахах/провери/-хахахахахаахахаахахаах. ЕДНО ВРЕМЕ ХОРАТА СА КАЗАЛИ - И КОТКА ЗА ДОМАЗЛЪК ОТ ЦЕРОВО НЕ СЕ ВЗЕМА ПА КАМО ЛИ ЖЕНА - РОГОНОСЕЦ

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Януари, 14:39

    :evil:

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 28 Януари, 14:40

    :P

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: петър димитров 28 Януари, 16:20

    защо говорите така за хората, ами ако някой говори така за вас дали ще ви е приятно?Аз също съм от Общината (от Лакатник ) и знам, че Свогенският хляб е в опаковка на която пише "Своге" а във видеото ясно се вижда, че такъв хляб няма.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 28 Януари, 18:47

    Jelenska TIKVA i CEROVSKA ob6testveni4ka...,kakvo mogat da napravqt-NI6TO. :evil:

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 28 Януари, 18:58

    Sega as li4no 6te se obadq na BNT-2, dA DOIDAI vav va6ta firma ,za da vidqt va6te higienni ysloviq, Fasove i pepel ot cigari, da ne govorim za kasite vi ,v koito se slaga hlqba MRASNI DO PO GNYSA i za HLEBARKITE imame dokazatelstva v kasite sa6to.... TOVA LI E HIGIENATA NA FIRMATA VI,,GASPOJO,, GNYSERKO

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 28 Януари, 23:37

    Ас сериозно ли? аС не се ли пише аз

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete