Четвъртък, 25 Април 2024, 07:02

Николай Борисов против ДПС да имат председател на 26 РИК - Софийска област

3 Февруари 2021, 16:45
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2624 2


На проведените днес консултации за състав на 26 Районна избирателна комисия – Софийска област не беше постигнато споразумение за председателското място. Николина Ангелкова от ГЕРБ предложи юрист с голям опит като председател на РИК, БСП се съгласиха за секретар, за ВМРО е зам. председателското място, за което предлагат също юрист, но представителят от ДПС се самопредложи за председател.

Николай Борисов от ВМРО реагира срещу предложението на ДПС с аргументите, че е редно председателят да бъде юрист, съгласно решение на ЦИК № 1966-НС от 28 януари 2021 г., според което „Членовете на РИК е препоръчително да са юристи“.

Също така според Борисов не е редно партия с две квоти в РИК да поеме председателското място. Беше предложено на ДПС да заемат другото зам. председателско място, но отговорът беше, че техният представител е упълномощен да преговаря само за председателското място.

Така се стигна до частично решение и консенсус и 26 РИК – Софийска област остава без избран председател, като Централната избирателна комисия ще се произнесе кой да поеме ръководното място.




Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete