Четвъртък, 25 Април 2024, 22:12

Николай Маринов най-резултатен за Чавдар Троян срещу Академик Пловдив

4 Февруари 2013, 07:08
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2413 0


Троянци, които до днес бяха в дъното на класирането, записаха втора победа

Чавдар Троян изненада Академик Пловдив, побеждавайки го с 89-84 на собствен терен в първия мач на отборите от А група за 2013 година. Двата тима превърнаха мача в истинско дерби, след като бяха много близо през цялата му продължителност. Победата е общо втора за сезона за Чавдар, който до момента беше в дъното на класирането, а сега се изравни с Дунав 2007 на шестото място с 2 победи и 6 поражения. Пловдивчани пък са пети с актив 3-5.

Гостите от Пловдив успяха да си създадат малка преднина в първите минути и я поддържаха през цялата първа част, която завърши при 4 точки аванс в тяхна полза. До почивката водачеството беше сменено няколко пъти, за да се стигне до 45-43 в полза на домакините. Академик си върна водачеството след почивката и както след първата, така и след третата четвърт беше с 4 точки напред. 2 минути и 17 секунди преди края резултатът беше равен, а Илко Нанев изведе пловдивчани с точка напред за 84-83. Това бе и последният кош на гостите в мача. Последваха три поредни успешни атаки на Чавдар Троян, а съперникът не успя да отвърне, грешейки в последните си атаки.

Въпреки че Академик имаше по-добра успеваемост от тройката – 45% срещу 36%, процентът на Чавдар общо от игра бе по-висок – 59% - 46%. Домакините извършиха по-малко грешки и лични нарушения.

Николай Маринов бе най-резултатен за победителите с 24 точки, към които добави и 4 асистенции. 18 вкара Иван Руньов, а с по 13 завършиха Радослав Кочев и Петър Христов.

За Академик Калин Христов завърши с 18 точки, но извърши и 8 технически грешки. Любен Пасков записа 17 точки и 8 борби в дебюта си за тима, а по 15 реализираха Димитър Хорозов и Илко Нанев.

И двата отбора ще имат трудни мачове в следващия кръг. Чавдар Троян ще гостува на ИУ Варна, а Академик Пловдив ще посрещне Академик Благоевград.

Източник: http://bgbasket.com

Ключови думи: Николай Маринов

Подобни новини

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (190)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete