Вторник, 23 Април 2024, 18:57

НИМХ: Преди обед времето ще е слънчево, следобед ще превали

4 Април 2012, 06:48
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2396 0


Над много райони от страната денят ще започне със слънчево време, но от югозапад облачността ще се увеличава. Около и след обяд над повечето райони ще бъде предимно значителна и на места, главно в западната половина от страната ще превали краткотраен дъжд, в планинските райони с гръмотевици. Ще духа слаб югозападен вятър. Дневните температури ще се повишат с още 2-3 градуса и максималните ще бъдат между 20 и 25°, в София – около 21°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анастасия Стойчева. 
Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево, но през втората половина от деня и там ще се заоблачи. Без валежи. Ще духа слаб югозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максимални ще бъдат между 16 и 21°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.
Сутринта над планините ще е предимно слънчево, но от югозапад облачността бързо ще се увеличи. Още преди обяд в Пирин ще превали краткотрайно, а около и след обяд на места в Рило-Родопската област и Западна Стара планина ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми. Ще духа умерен, по откритите части временно и силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, а на 2000 метра – около 7°.
Атмосферното налягане е близко до средното за април – слабо ще се понижи.


Източник: Агенция "Фокус"

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (180)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete