Четвъртък, 28 Март 2024, 20:07

Нов Гробищен парк на Ботевград предлага Общината - югозападно от язовир "Мали Лаг"

22 Юни 2018, 15:07
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2927 3


Община Ботевград предлага терен - общинска собственост за изграждане на нов Гробищен парк, който да обслужва населението на Ботевград. Това съобщи днес кметът на общината Иван Гавалюгов, на редовния брифинг с медиите. Теренът е около 100 декара и се намира в м. "Бърцето"-в югозападна посока на язовир „Мали Лаг”, в непосредствена близост до местността „Малините”.

„Направили сме предварително проучване на терена и неофициално съгласуване с Районна здравна инспекция, за допустимост и имаме уверението, че теренът отговаря на изискванията за изграждане на гробищни паркове. Хубавото е , че теренът от една страна е отдалечен от жилищните сгради, от друга е на 400-500м от един съществуващ път, макар той да е в много лошо състояние, който ще бъде ремонтиран”, посочи кметът. По думите му може да бъде осигурена, съпътстващата инфраструктура, без да се извършват сериозни инвестиции.

Това предложение на общината е на база проучване на много терени на територията на Ботевград. Гавалюгов подчерта, че съгласно изискванията гробищният парк трябва да е 40 декара и не трябва да има сериозна отдалеченост от населеното място, да може да се достига до него в рамките на 5 минути, както е в случая с живеещите в ж.к. „В.Левски”.

Теренът е с лек наклон и се отводнява, заяви кметът и добави, че няма опасност да се заблати. Предложението ще бъде представено на широката ботевградска общественост на 27 юни от 18.00ч, за да могат гражданите да споделят своето виждане и да зададат въпроси. След обсъждането ще започнат процедурите по преотреждането на имотите и последващите дейности по проектиране.

"Крайно наложително е изграждането на нов гробищен парк, тъй като вече се изчерпват гробните места в Ботевград, въпреки че вече получихме разрешение от съответните институции за разширяване на Гробищния парк в квартал „В.Левски” в източна посока, както първоначално бе предвидено. За сега ще се ограничим само с разширението от 10 метра, където биха могли да бъдат изкопани и използвани около 200 гробни места", добави градоначалникът.



Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (6) (6)
    1. добавен от: Анонимен 22 Юни, 16:20

    Таа нема да съане.Както не стана далаверата с паркингите.Нов кмет обаче ще стане.Каквото съм написал все е станало.

  • Отговори (3) (3)
    2. добавен от: Анонимен 22 Юни, 16:30

    Мястото е подходящо, а и нужно.
    Дано стане

  • Отговори (7) (1)
    3. добавен от: Анонимен 22 Юни, 17:04

    1 - предлагам ти да станеш кмет - гледам образован си, а пък и щом става всичко което кажеш и пишеш направо си за там

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete