Сряда, 18 Януари 2017, 1:24
По-различните новини само за вас!

Литаково

Нов случай на тир с немаркирана дървесина в Литаково

This text will be replaced

+ | - 16.04.2015г. 10:07 | Новини
Прочетена: 2629 | 8 |

Оцени:

Тир с немаркирана дървесина бе заловен в с. Литаково. Това е поредният случай на незаконна сеч и поредният път, в който местните хора настояват за прекратяването й.

Жители на Литаково подават сигнала за натоварения тир до сдружение „За Ботевград” към 19:00 часа на 8 април. Председателят на сдружение "За Ботевград" Мартин Тинчев тръгва веднага към мястото, подава сигнал на телефон 112 и остава, за да изчака полицията и горските.
Час по-късно представителите на държавата все още ги няма. Тинчев отново звъни, този път на началника на РПУ- Ботевград Стоян Георгиев и на директора на ДГС- Ботевград Иван Степанов. Екипите на полицията и на горското идват след 10 минути.
Ето какво установяват те:
“Недоумявам защо нито полицията, нито горските дойдоха да си свършат работата при първия сигнал, а трябваше да звъня на техните началници в Ботевград, за да реагират.  Това вероятно обяснява и защо хората подават сигналите до сдружението, а не до държавните органи, на които това им е работата – да се грижат за спазването на законите и на обществения интерес. Добре е, че за разлика от подчинените си, г-н Георгиев и г-н Степанов взеха мерки”,  коментира Тинчев.

Днес стана ясно, че горският служител, който не е обърнал веднага внимание на случая, е наказан дисциплинарно. 
“Докато има хора, които твърдят, че няма проблем, ще разказвам и ще показвам всеки случай на нарушения при сечта, който аз съм проследил и документирал. Докато стане ясно, че наистина има проблем и той е голям. И се надявам да стават все повече хората, които разказват и показват проблемите и изискват решения”, добавя Тинчев.

Според него случаят с тира в Литаково е илюстрация защо безобразията в гората продължават – когато отговорните органи на държавата не работят, нарушителите се чувстват безнаказани и над закона. С бездействието си държавните органи също се превръщат в нарушители на закона, а хората се отчуждават от държавата си заради дефицита на справедливост.

Източник: balkanec.bg
Стани фен във Facebook  
« Назад

Коментари (8)

  • 1

Добави коментар
виж всички » Анкета

  • Одобрявате ли предоставянето на купите на мъжкия баскетболен отбор на Балкан за съхранение във фонда на Исторически музей Ботевград?
    Коментирай (1)

виж всички » Справочник

Новините по дни

Изпрати новина до Balkanec.bg

Заглавие: *
Текст на новина: *
Обратна връзка: