Сряда, 24 Април 2024, 09:33

Нов зам.-кмет в елинпелинската администрация

17 Април 2018, 11:28
(0) (3)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 3810 5


Николай Савов е новият заместник-кмет на община Елин Пелин. Той е бил назначен от кмета Ивайло Симеонов през изминалата седмица, но досега няма официално съобщение от общината за неговото назначаване. Мистерия остава и за кои са поверените му ресори. С подобна информация не са разполагали дори в отдел „Личен състав“. Според източници на balkanec.bg, Савов ще поеме екология и европейски програми. Това са две от най-проблемните сфери за община Елин Пелин. Кризата в отношенията с община Горна Малина по общото експлоатиране на депото за битови отпадъци системно предизвиква микрокризи със събирането на отпадъците. Освен това, проблемът с бездомните кучета непрекъснато се разраства, а въпреки отделените в тазгодишния бюджет 40 хил. лв. за проектиране на приют, решение в скоро време не се вижда. Европейските проекти пък остават огромен проблем за общинската администрация, след като все не успяват да спечелят европейско финансиране.


Николай Савов и досега беше част от общинската администрация. Той заемаше длъжността организатор „Дълготрайни материални активи“, а сам описваше функциите си като „с много неща се занимавам“. За обществеността в Елин Пелин, неговото име нашумя след скандалното решение бездомни кучета от гр. Елин Пелин да бъдат закарани в двора на закрития дом за юноши и деца в село Доганово на 2 февруари тази година. Тогава според свидетели на мястото е бил и Николай Савов, който е организирал акцията. Името на Савов се свързва и с още един скандал. Той беше уволнен от кмета на София Йорданка Фандъкова като директор за софийския завод за боклук, след като при трудова злополука, работник изгуби живота си. Според него, обаче, причината за освобождаването му е друга.


Структурата на общинската администрация предвижда общината да има трима заместник-кметове, но разпределянето на ресорите им е доста нестандартно. В повечето сходни общини ресорите се разпределят в категориите – финанси и европейски проекти, образование и социални дейности, както и строителство и транспорт. В община Елин Пелин в момента зам.-кмета Стоян Стоянов отговаря за транспорта, Радослав Орловски за строителство и финанси, а Савов, вземайки по един ресор от двамата, поема екология и европейски проекти.



Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (2) (1)
    1. добавен от: Анонимен 17 Април, 11:54

    Поредното "класно" попълнение...

  • Отговори (0) (1)
    2. добавен от: Христо Христов 17 Април, 13:21

    Такъв подмазвач няма некадърник от класа като този където го назначава.

  • Отговори (1) (2)
    3. добавен от: Анонимен 18 Април, 15:16

    е стига глупости де... тоя участваше в затриването на кремиковци, после Фандъкова го изгони, а ние за зам.кмет го слагаме, алоооууу...?!?!?!

  • Отговори (0) (1)
    4. добавен от: Пламен Стойнов 20 Април, 13:06

    Колко простотии сътвори това недоразумение,назначения,уволнения,реклами,асфалтиране докога даскалче време е отваряй второто писмо и си тръгвай.

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Тодор Димитров 3 Декември, 20:23

    Имал съм възможността да работя с този човек и заедно да търсим и намираме решения на трудни ситуации. Мога да кажа само положителни неща за него и да му пожелая успехи! Не вярвам на негативните оценки по негов адрес и не вярвам обстоятелства толкова много да са го променили в негативно отношение.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete