Събота, 20 Април 2024, 11:34

Нова и модерна услуга за жителите на Община Елин Пелин

10 Февруари 2016, 15:38
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2512 1


Всеки човек или фирма може да плати данъците си към общината от страната и целия свят бързо, евтино и лесно чрез еРау и Easypay. Плащането е само с ЕГН или булстат.
 
От 09 февруари 2016 г. Община Елин Пелин пусна нова и модерна услуга за жителите си. Хората вече могат да плащат онлайн всички местни данъци и такси, от която и да е точка на страната в касите на ИЗИПЕЙ (Easypay) и по интернет от целия свят чрез системата ИПЕЙ (ePay). Плащането се извършва бързо, евтино и много лесно, само със съобщаване на ЕГН за физическите лица или ЕИК за фирмите.
Интернет плащането става след регистрация в сайта на ИПЕЙ и следване на всички указателни стъпки в него. Регистрацията в ИПЕЙ е еднократна. След като се регистрира веднъж, собственикът на регистрацията я ползва постоянно. ИПЕЙ работи и на английски език, така че може да се ползва без проблем от чужденци.
 
Таксата за плащане през каса на ИЗИПЕЙ е минимум 1 лев и максимум 5 лева върху цялата сума за годишен данък - общо сграда, смет, автомобил и лихви, ако има такива. Таксата през ИПЕЙ е 0.40 лева за една транзакция.
 
По новия начин местните данъци се плащат, без да е необходимо да се носят печатните съобщения. Това много улеснява нещата, в случай че уведомленията са забравени или изгубени. Не е нужно да се попълват каквито и да било документи. Информацията за дължимите суми излиза веднага и може да бъде платена на момента. Тя е винаги актуална, защото се работи в онлайн режим на плащане. ИЗИПЕЙ към момента има 2 305 офиса в цяла България. Те са с гъвкаво работно време, удобно за хората, като повечето от тях работят и в почивни, и в празнични дни. На територията на община Елин Пелин ИЗИПЕЙ има общо 14 каси. В град Елин Пелин касите са 8, в село Елешница - 1 каса, в село Лесново - 1 каса, в село Нови хан - 2 каси, в село Петково- 1 каса и в село Равно поле - 1 каса.
 
Услугата по онлайн местните данъци и такси е абсолютно безвъзмездна за Общината. Тя е възможна, след като кметът на Елин Пелин доц. д-р инж. Ивайло Симеонов, подписа споразумение за предлагането й с дружествата ИЗИПЕЙ и ИПЕЙ. Така община Елин Пелин се нареди сред общините в България, които правят модерно и европейско обслужване за жителите си с по-висока събираемост от данъци и електронно предлагани услуги - евтини, бързи и лесни. Идеята на кметския екип е да продължава тази тенденция и да модернизира общината с облекчаване на услугите, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближаването на администрацията до тях.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete