Петък, 29 Март 2024, 10:50

Нова изложба на художника Пламен Петров

20 Декември 2014, 10:09
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1820 1


В читалище „Иван Вазов-1928”- с.Нови хан беше открита изложба акварели-монотипия на художника Пламен Петров. Той е завършил изобразително изкуство във Великотърновския университет „Кирил и Методий” при проф. Никола Хаджитанев. След това се отдава на преподавателска и педагогическа дейност в Професионална гимназия по керамика - Гара Елин Пелин, където под негово ръководство поколения наред млади хора се обучават и усвояват нови знания и умения в областта на дизайна, рисуването, керамиката и други специалности. Той работи и твори също и в областта на керамиката. Една от творческите му изяви е керамичното пано на фасадата на читалището в гр. Елин Пелин и керамични пана на фонтана пред кметството - заедно с колектив.

Картините в изложбата са издържани предимно в топла гама  и са изпълнени с романтично чувство.  Те впечатляват с вълнообразните, изразителни, раздвижени и богати на нюанси, цветни петна и живописни елементи.    Одухотворени са с една фина чувствителност и съзерцателност. Изразяват състояния на красивата природа, богатството на  багри, тонове и цветове. Както и на реалистични елементи, абстрактни композиции, портрети.

Красотата, интимния характер на всяка творба, с нейното естетическо и емоционално въздействие, са достойни да украсяват уютен кът и интериора на всеки дом, защото те имат камерен и интимен характер.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Литературен клуб"Стамен Панчев" Ботевград 27 Декември, 11:55

    Поздравления!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete