Сряда, 24 Април 2024, 08:30

Нова книга разкрива тайните на военната операция "Царичина"

25 Юни 2018, 15:05
(0) (1)
Костинброд - Новини
Прочетена: 2200 0


Единствената жена, участничка в проекта "Царичина", публикува за първи път своите автентични спомени от времето на операцията на Генералния щаб на българската армия през 1990 - 1992 г., проведена в костинбродското село.

Документалната книга "Царичина. Съдбовен контакт" на Елисавета Логинова събра във Военния клуб в София много читатели и изследователи на историята "Царичина".

В книгата са поместени автентични документи, снимки, факти и лични свидетелства. Всички те са вплетени в увлекателен разказ за мисията, при която чрез необикновен телепатичен контакт е получена голяма по обем кодирана информация.

Прокопаният спираловиден тунел от военните в рамките на операция с името "Светлинен лъч" е с впечатляващи размери - дълъг е 168 м и достига дълбочина 70 м.

"Защо копахме, какво не намерихме и какво открихме в недрата на Царичина" - на тези въпроси авторът Елисавета Логинова дава отговори в своята книга. Тя разказва за първи път пълната история на военната операция, която е прекратена внезапно преди 26 години и чиито тайни се пазят в строго секретния архив на Генералния щаб на армията.


Източник: bnt.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete