Петък, 29 Март 2024, 11:40

Новара и Чавдар (Етрополе) финализираха трансфера на Алеков

10 Май 2012, 11:07
(0) (0)
Етрополе - Спорт
Прочетена: 3156 0


Следващата седмица за Италия се очаква да заминат на тестове националите Стенислав Георгиев-Дзенга (роден 1994 г.) и нападателят Александър Василев (1995)

Чавдар (Етрополе) и италианският Новара приключиха преговорите за защитника Алеко Алеков и роденият през 1996 година национал от следващия сезон ще играе на Апенините, съобщава "Проспорт.бг".

Талантът премина успешни тестове в края на март, началото на април и бе одобрен от скаутите на елитния този сезон тим на 50 км от Милано.

Според споразумението защитникът ще бъде със статут на преотстъпен през следващия сезон, а в договора между клубовете е застъпена и опция за окончателното му преминаване в чуждестранния клуб.

Това е вторият състезател на Чавдар и академията към него на името на Христо Стоичков, който напуска родното гнездо на Запад. Първи това направи вратарят Димитър Евтимов в Нотингам. През отминалия сезон Митко направи истински фурор в резервната английска лига и остана единственият небританец в тази формация.

Още през следващата седмица за Италия се очаква да заминат на тестове националите Стенислав Георгиев-Дзенга (роден 1994) - десен бек и нападателят Александър Василев (1995).

Офанзивата в Италия е на двамата партньори Петьо Костадинов-Полковника (промоутър на Академия "Христо Стоичков") и по-младия му и енергичен колега Диян Янков.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete