Четвъртък, 25 Април 2024, 21:02

Новата детска площадка беше открита с много положителни емоции

31 Март 2018, 21:10
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 903 0


С много настроение, музика, смях и игри днес се откри нова детска площадка в градинката на „Д-р Никола Чилов”, гр.Костинброд

Площадката беше открита официално с водосвет от отец Серафим. На събитието присъстваха домакините на мероприятието в лицето на кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, заместник кметовете – инж. Габриела Георгиева, г-жа Теодора Гогова и г-н Александър Ненов, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, общински съветници и директори на детски градини и училища от община Костинброд.
Лентата за новата площадка прерязаха родители присъстващи на събитието! 
Площадката е най-голямата на територията на общината, с пет броя съоръжения, а малчуганите ще се радват на една приветлива и модерна среда, отговаряща на всички европейски изисквания за безопасност.
Освен новата детска площадка жителите на град Костинброд могат да видят как е облагородено цялото обособено място за отдих. Засадени са зелените площи, благодарение на фирма „Скиптър” от село Голяновци. Поставени са нови пейки и две големи беседки. На цялата територия на градинката е монтирано 24- часово видео наблюдение. В близост има и две химически тоалетни.
Кметът, г-н Трайко Младенов изказа специални благодарности на фирмата-спонсор за озеленяването и съобщи, че до края на годината ще бъдат открити трите нови детски площадки в град Костинброд, които в момента се изграждат. Г-н Младенов обясни, защо е избрал детската площадка да е замък.
„В Гербът на община Костинброд, над слънцето, петела и ключа е изобразена крепост. Точно тази крепост е основата на нашия град. Всичко това произлиза от резиденцията на Константин Велики, намираща се в град Костинброд и ние трябва да се гордеем, че той е резидирал тук.”
В края на официалното откриване, Лазарки от танцова школа „Анима” поздравиха гостите на събитието.
Български Младежки Червен кръст-Костинброд също взеха участие на мероприятието, като предоставиха на децата и родителите им истински празник. Над 100 деца се включиха в безплатното ателие, работилница за великденски яйца, организирана от доброволците на БМЧК-Костинброд. 
Кулминацията за всички дошли да се забавляват бяха аниматорите, преоблечени като Принцеса и Пират.
Те предложиха на децата детска дискотека, игри и състезания. Общинска администрация-Костинброд бе приготвила за най-малките жители много подаръци и изненади.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (188)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete