Четвъртък, 21 Юни 2018, 07:24

Ново страхотно постижение за СК "Сунг-Ри Ботевград"

29 Май 2017, 10:54
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1877 7

След отличното представяне на държавните първенства по олимпийско таекуон - до за кадети и деца, провели се преди две седмици в Ботевград, в събота състезателите на СК "СУНГ - РИ БОТЕВГРАД" отвяха конкуренцията на провелия се в София международен турнир "Херея Оупън 2017 г.", като спечелиха отборната купа при кадетите, разделиха отборното второ място при младежите и спечелиха отборното първо място в генералното класиране на турнира, в конкуренцията на над 800 състезатели от 71 отбора от 6 държави!

При кадетите в кат. до 33 кг. Симеон Стайков не остави съмнение в превъзходството си и спечели убедително златото в категорията.
Иван Симеонов се премести от категория 37 кг. в категория до 41кг. кадети и въпреки че повечето му противници го превъзхождаха в ръстово отношение, благодарение на високия си спортен дух и изключително зряла в тактическо отношение игра, Иван надделя над всички и спечели златото в новата за него категория. 
В същата тази категория не можа да вземе участие една от звездите на клуба - Стефан Стаменов, който беше диагностициран с херния броени дни преди състезанието.
При най - тежките кадети, Кристиян Златев и в трите си срещи прегази съперниците си, а на финала силните му удари отказаха гръцкия му съперник.
Блестящо представяне направиха и момичетата на клуба - Християна Христова и Никол Маринова.
Хриси спечели златото в категория до 44 кг. кадети, а Никол стана "златна" при кадетките в категория до 47 кг. Двете се развиват изключително прогресивно и започват да доминират в категориите си, което означава, че шансовете да представят България на Европейското първенство за кадети тази година са реални.
В по-горната възрастова група при младежите, клубът се представи от Владимир Николов и Илиян Стайков.
След бронзовия медал от Молдова, Влади Николов спечели златото в категория до 55кг. На финала той надигра Димитър Петров от софийския "Рамус", от когото загуби на държавното първенство за младежи до 21 г. по - рано тази година.
За да не остане по-назад от брат си, и Илиян Стайков стана шампион на турнира, спечелвайки златото в категория до 59кг.
Още един брат на състезател от клуба, Стефан Николов, който е по-малкият брат на Владимир Николов, спечели среброто в категория до 29 кг. деца. Това е едва второто състезание на Стефчо, но той има вече в актива си златен и сребърен медал.
Митко Стойнов спечели бронзовото отличие в категория до 45 кг. кадети. Митко участва за първи път в тази категория, и очевидно изпитваше затруднения с по - мощните от него съперници.

Въпреки че не спечелиха медали, много достойно се представиха Николай Иванов при кадетите до 33 кг., Никола Иванов, при децата до 31 кг., Илиян Илиев при децата до 33 кг., Николай Драганов, Сашо Георгиев и Деян Стоянов. Илиян, който е брат на Цветолюб Илиев и продължава семейната традиция в таекуон-дото, заедно с Ники Драганов, Сашо и Деян, за първи път участваха в по - горния клас А при децата, което се отрази на класирането им. Но те се адаптират бързо и на следващото състезание резултатите ще бъдат други.


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

 • Отговори (10) (1)
  1. добавен от: Анонимен 29 Май, 11:11

  Ето ,клубовете по таекуон-до и в двата стила доказват ,че се работи.И отлични резултати имат и състезания правят.Имат европейски и световни титли,имат многократни постоянни успехи.Нека се ибърне внимание на това.Направете снетка колко се харчат за баскетбол и колко за друфи спортове като таекуон-до.Не съм съгласен с разпределението на средствата по този начин.Там където има резултати,трябва да има и по-голямо финансиране.Моля общ.съветници да вземат под внимание тизи факт.

 • Отговори (4) (2)
  2. добавен от: Анонимен 29 Май, 15:01

  Абе и аз споделям твоето мнение, ама погледни колко коментара има засега -само нашите два, т.е.това изобщо не интересува повечето хора. Иди и в залата да видиш по време на състезание, пък било то европейско или световно колко хора има. Интереса е минимален. Не знам защо така се случва, но индивидуалните спортове винаги са били със слаба публика, с изключение на тениса.

 • Отговори (2) (0)
  3. добавен от: Анонимен 29 Май, 18:58

  Ботевград-столицата на таекуондото в България ! Браво момчета и момичета, браво треньори! Кмете, помагай! Успех!

 • Отговори (0) (0)
  4. добавен от: Анонимен 29 Май, 21:07

  Не мисля ,че интереса е слаб.Много хора се интересуват и обичат бойните изкуства.Все по-популярни стават.

 • Отговори (0) (0)
  5. добавен от: Анонимен 29 Май, 23:41

  Индивидуалните спортове като Таекуондото не са актрактивни. Заради това, че нямат публика. Обърнете внимание на ТАЕКУОНДОТО.

 • Отговори (0) (0)
  6. добавен от: Анонимен 30 Май, 12:06

  евала на спортистите

 • Отговори (0) (0)
  7. добавен от: Анонимен 31 Май, 08:51

  не бих казал че не е атрактивен

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (15)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (15)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (111)
70% Complete
Не подкрепям идеята (99)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (178)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (177)
70% Complete
Нямам мнение (15)
70% Complete