Петък, 29 Март 2024, 01:27

НПГ по КТС- град Правец откри тържествено учебната 2018/2019 година

17 Септември 2018, 15:58
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3281 4


По пътя на знанието тръгнаха днес отново възпитаниците на НПГ по КТС-град Правец. Тържествената церемония по откриване на новата учебна 2018/2019 година започна в 10.30ч с изпълнения на Училищния духов оркестър, с ръководител Константин Гайдарски и на Мажоретния състав. Издигнат бе флагът ан Република България. 

С”Добре дошли” приветства ученици, учители и родители директорът на професионалната гимназия, инж. Трифон Трифонов.

Гости на тържеството бяха проф. д-р Огнян Наков -съветник по информационни технологии на министъра на образованието и науката и Заместник-декан по Научна и приложна дейност, иновативни и образователни проекти и финанси, Наталия Михалевска – директор на дирекция „Училищна мрежа”, Илонка Славчева – от Регионалното управление по образованието –София регион, кметът на община Правец – Румен Гунински, председателят на Общински съвет-Правец Николай Яхов, проф. д-р инж. Даниела Гоцева – Декан на факултета по компютърни системи и технологии в Технически университет-София, преподаватели от Технически университет.

В своето обръщение г-н Трифонов изрази благодарност към родителите, гласували доверие да изберат учебното заведение за професионална квалификация на своите деца. „Уверявам ви, че в 33-годишната история на НПГ по КТС, а и в бъдеще нашите преподаватели са използвали и влагат своя професионализъм и обич в обучението на учениците, така че след 5 години вие да получите едни добри и завършени специалисти по информационни технологии”, заяви инж. Трифонов.

Поздрав към възпитаниците на професионалната гимназия отправи Наталия Михалевска „Важен е първият учебен ден, като всяко първо нещо, което крие надежди за повече постижения, повече знания и за по-добри дни. Вашето училище е по-различното училище и то не само защото сте водещи по отношение на технологиите, на дигитализацията и на уменията да се справяте с модерния свят, а поне с още две неща - с това че успявате да съхранявате традициите и то по най-успешния начин, така че да ги правите като устойчиво развитие и още вие сте различни с това, че където и да отидете по света, ще видите вашите приятели – възпитаниците на НПГ по КТС- град Правец. Виждат се не просто успели хора, а те са тези, които никога не забравят училището си, никога не забравят Правец и България”, заяви Михалевска. Тя призова учениците да съхраняват и обичат своето училище, да развиват него чрез себе си и никога да не забравят да бъдат различни, да бъдат добри и толерантни хора.

Поздравително слово произнесе кметът на община Правец Румен Гунински, който подчерта, че обучението в НПГ по КТС е един вълнуващ път, водещ към знанието и нови хоризонти за професионална реализация. „Ще има перипетии и трудни моменти, въпреки това крачете смело напред, защото знанието ще ви направи по-силни”, с тези думи се обърна към най-малките възпитаници на професионалната гимназия, а към бъдещите зрелостници – „Днешният ден е началото на последната година в любимото училище. Пожелавам ви успех и удовлетворение в живота”. Към учителите отправи пожелание за вяра и надежда, че могат да открият верния път към новото поколение.

Ясен Георгиев от Свиленград, успешно завършил възпитаник на НПГ по КТС, направи своя специален поздрав към всички възпитаници на учебното заведение и техните учители. В своето послание той подчерта, че това е едно от най- добрите училища в България. „Преди 5 години прекрачих прага му, страхувайки се от това, какво ще ми предстои. Но съм щастлив, че направих нещо – да повярвам в себе си и да си отворя сърцето, защото тук има невероятни учители. Но ако вие не си отворите сърцето за тях, няма да можете да усетите тяхната сила. Най-големите болки в образованието е това, че учителите не са добри. Учителите са страхотни, стига ние-учениците да си отворим сърцата за тях”, добави Ясен. Той посъветва всички да използват комуникацията, защото след нея идва действието. След неговите послания проф. Гоцева даде старт на учебната година с изливане на менче вода, а Ясен Георгиев удари първият звънец.


Проф. Даниела Гоцева заяви, че намерението и обещанието на екипа на професионалната гимназия е да запалят децата към науките на информационните технологии. Към зрелостниците тя отправи покана да продължат образованието си в Технически университет. "Аз и  моите колеги ще се опитаме да направим престоя ви незабравим , ще се опитаме да направим да се забавлявате, да се шегуваме всички заедно, да търсим пътя към успеха, защото щастлив е онзи, който превърне професията в хоби и хобито в професия"., каза проф. Гоцева.

Поздрав към всички отправи първокурсничката Ния Николова и петокурсникът Велин Георгиев.


Поздравителни адреси по случай откриване на новата учебна година бяха изпратени от Милена Дамянова - председател на комисията по образование към 44 Народно събрание и Росица Иванова - началник на РУО-София регион. 




Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Б 17 Септември, 16:31

    Честит празник на всички!
    Бъдете много здрави и успешни!

  • Отговори (2) (1)
    2. добавен от: Велина 17 Септември, 19:36

    Пожелавам на всички ученици на НПГ по КТС успешна учебна година

  • Отговори (2) (1)
    3. добавен от: Дарака 17 Септември, 23:32

    И мен са ме снимали :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D

  • Отговори (1) (1)
    4. добавен от: Анонимен 18 Септември, 08:43

    Успех!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete