Четвъртък, 28 Март 2024, 14:07

НСА е новият шампион при кадетките

30 Май 2012, 17:13
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 3202 2


Отборът детронира носителя на титлата за последните две години Черно море Одесос
НСА е новият шампион за кадетки на България. Отборът победи Черно море Одесос със 77-63 във финалния мач на първенството в Ботевград. Успехът за тима дойде след силно второ полувреме и добра защита през него. С успеха си столичанки детронираха шампиона в тази възраст за последните две години и взеха реванш за загубата от варненки на финала преди две години. За MVP на финалите бе избрана Борислава Христова от Черно море Одесос, която печели приза за втора поредна година.
Мачът започна изключително равностойно, като през първите му 5 минути водачеството бе сменено няколко пъти, а таблото често показваше равенство. Само за един момент в средата на десетката разликата стана 5 точки в полза на НСА, като тя бе най-голяма през частта. Тя обаче бе стопена бързо и след още оспорвани минути варненки поведоха с 2 точки при 21-19.
Разликата продължи да е по-малка от 5 точки и през втората четвърт. Черно море Одесос водеше в началото й, въпреки че не успя да си създаде комфортен аванс. Много силна серия от 15-2 в самия край на първото полувреме обаче обърна нещата. В крайна сметка след едно полувреме игра столичанки водеха с 42-40. Лошата новина за варненки бе, че Мария Камбурова вече имаше четири лични нарушения.
Третата четвърт премина на приливи и отливи, но през цялата й продължителност лидерът в резултата бе тимът на НСА. На моменти той успя да се откъсне със 7-8 точки напред, но на няколко пъти варненки успяха да стопят разликата само до 3 точки. След три части игра момичетата на Анета Маринова водеха с 59-51.
В началото на последната четвърт разликата за първи път в мача стана двуцифрена, а нещата вървяха към победа за НСА. На моменти разликата достигна цели 15 точки и така в средата на последните 10 минути шампионът бе ясен. Варненки стопиха част от изоставането си, но нямаше как да осъществят обрат и така всичко приключи в полза на НСА.
Ива Георгиева изигра страхотен мач за победителките, завършвайки с 28 точки, 8 борби и 7 асистенции. Нели Жекова наниза 19 точки, а с 16 и цели 17 борби се отчете Таня Енева.
За Черно море Одесос Борислава Христова бе над всички с дабъл дабъл от 28 точки и 11 борби. Такъв записа и Мария Камбурова – 17 точки плюс 10 борби, а с 6 точки и 7 борби завърши Ренета Николова.


Източник: bgbasket.com

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete