Вторник, 23 Април 2024, 15:15

Няма да вдигат цените на такситата в Ботевград

14 Март 2012, 11:54
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3366 0


Цените на такситата в Ботевград няма да се увеличат. Това казаха за „Балканец” собствениците на две от най – големите таксиметрови компании в града. Клиентите ще плащат както до сега по 2 лв. в рамките на града.
Милен Марков от „Престиж такси” обясни, че за сега цените ще се запазят. „На този етап се справяме с увеличението на гориво. Ако обаче цените продължат да се повишават тогава може и да се очаква някакво повишение. На този етап обаче гражданите могат да са спокойни”, категоричен беше Марков.
Милен Николов – собственик на „Милпет” каза пред наш екип, че за сега цената на услугата ще се запази. Той обаче призна, че заради високите цени на горивата фирмата изнемогва. „Ако увеличим цената ще изгоним клиентите. Ето защо на този етап не сме обсъждали някакво повишение”, каза още Николов.
През следващата седмица таксиметровите шофьори излизат на национален протест в столицата. Шофьорите ще настояват и за среща с премиера Бойко Борисов. Основното искане на протестиращите ще е понижаване на горната граница на използване таксиметровите коли под 10 години. Срещу тези промени са най-вече лизинговите къщи, които имат изгода да продават автомобили за таксита.
За сега Марков и Николов все още не са решили дали ще се присъединяват към протеста на своите колеги.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (178)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete