Петък, 26 Април 2024, 02:20

Няма опасност от газова криза на този етап в Ботевград

6 Февруари 2012, 11:47
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2579 0


От петък – 3 февруари  доставките на природен газ за промишлените потребители в община Ботевград частично е ограничено. Това е направено след предварително споразумение с тях. Потреблението на природен газ е скочило с 20%. Причината е студеното време, заради което ползваме повече от заявеното количество синьо гориво, обясняват от "Балкангаз - 2 000". В петък доставките на руски газ към България, са намалели с една трета, поради спад в налягането в газопреносната мрежа. Днес обстановката в общината е нормализирана и няма опасност от криза за газ.
 В Министерството на икономиката и енергетиката е създаден оперативен щаб, който следи газоснабдяването в страната и транзита на природен газ през наша територия. В момента газохранилището в Чирен е натоварено на 100%, използват се и ресурсите на находището край Галата. Количествата в Чирен са достатъчни, за да осигурят за дълъг период от време част от текущото потребление в страната, съобщават от икономическото министерство.
Русия е намалила доставките на газ за осем страни от Европейския съюз, защото собственото й потребление се е увеличило заради големите студове. Това са Австрия, България, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Словакия и Унгария, съобши Марлене Холцнер, говорителка по енергийните въпроси на Европейската комисията.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete