Неделя, 29 Март 2020, 11:38

Няма вече скатаване за футболистите

2 Октомври 2011, 19:03
(0) (0)
Свят - Спорт
Прочетена: 1323 0


Следенето на активността на играчите по време на мач струва много пари. Специализираният софтуер идва в повече като цена дори и на най-богатите клубове. Но това е на път да се промени, посочва engadget.com.
 
Според изданието новото поколение футболни обувки на Адидас „Adizero f50 miCoach“ ще се превърнат в истинско бреме за тези, които не си дават много зор по време на мачовете.
 
„Интелигентните“ обувки ще „събират“ данни за физическата активност на играчите. Впоследствие статистиката от чипа ще може лесно да се види на голям набор от устройства чрез WiFi или USB връзка.
 
Седемчасов запис на средна скорост, пробягана дистанция, темпо и други характеристики ще дават на треньорското ръководство реална представа за усилията, полагани от футболистите, убедени са от Адидас.
 
От забавната страна на иновацията, всеки, който има подобни обувки може да сравнява постиженията си онлайн чрез Facebook. И то не само с приятели и познати, а със звезди като Лионел Меси, Гарет Бейл и Емануел Адебайор.
 
За целта обаче ще трябва да се разделите с 245 евро – цената, на която от ноември на пазара може да се купят новите обувки.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (9)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (9)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (728)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (61)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (57)
70% Complete
Мир по Земята (115)
70% Complete