Събота, 23 Февруари 2019, 00:30

Областният управител Илиан Тодоров сключи споразумение за сътрудничество с Държавната агенция за българите

5 Юли 2018, 13:36
(3) (2)
България - Новини
Прочетена: 1962 0

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров и председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев сключиха споразумение за сътрудничество.

Целта на споразумението е съвместна работа за засилване на контактите и сътрудничеството между българските общности по света и България в условия на трайно партньорство и в интерес на българската държава и нейните граждани.

Засилването на националната и културна идентичност на българските общности в чужбина е един от основните приоритети на споразумението, както и създаване на условия за мотивиране към професионална реализация на територията на Софийска област на наши сънародници, живеещи в чужбина.

Софийска област и ДАБЧ ще работят съвместно за използване на потенциала на българите в контекста на мобилността и свободното движение на хора с цел подпомагане развитието на региона на Софийска област.

Сътрудничеството е в областта на работата с млади хора, образование, култура, спорт, младежки дейности, трансгранично сътрудничество, насърчаване на инвестициите в Софийска област, взаимодействие с органите на местното самоуправление и местната администрация с оглед побратимяване на градове от страната и чужбина.

На базата на сключеното споразумение предстои посещение на ученици от общини от Западните покрайнини на вилата на областната администрация в курорта „Боровец“.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (3)

Одобрявате ли идеята бившето училище в Липница да се превърне в обучителен център по иновативни дисциплини

Анкета » коментари (3)

Одобрявате ли идеята бившето училище в Липница да се превърне в обучителен център по иновативни дисциплини

отговори
Да (94)
70% Complete
Не (12)
70% Complete
Страхотна идея. Това ще възроди селото (45)
70% Complete
Мисля, че не е добра идея (1)
70% Complete
Не ме интересува (8)
70% Complete