Събота, 17 Ноември 2018, 12:53

Областният управител Илиан Тодоров сключи споразумение за сътрудничество с Държавната агенция за българите

5 Юли, 13:36
(3) (2)
България - Новини
Прочетена: 1820 0

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров и председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев сключиха споразумение за сътрудничество.

Целта на споразумението е съвместна работа за засилване на контактите и сътрудничеството между българските общности по света и България в условия на трайно партньорство и в интерес на българската държава и нейните граждани.

Засилването на националната и културна идентичност на българските общности в чужбина е един от основните приоритети на споразумението, както и създаване на условия за мотивиране към професионална реализация на територията на Софийска област на наши сънародници, живеещи в чужбина.

Софийска област и ДАБЧ ще работят съвместно за използване на потенциала на българите в контекста на мобилността и свободното движение на хора с цел подпомагане развитието на региона на Софийска област.

Сътрудничеството е в областта на работата с млади хора, образование, култура, спорт, младежки дейности, трансгранично сътрудничество, насърчаване на инвестициите в Софийска област, взаимодействие с органите на местното самоуправление и местната администрация с оглед побратимяване на градове от страната и чужбина.

На базата на сключеното споразумение предстои посещение на ученици от общини от Западните покрайнини на вилата на областната администрация в курорта „Боровец“.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (5)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

Анкета » коментари (5)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

отговори
Да (137)
70% Complete
Не (292)
70% Complete
Съгласен съм, това ще подобри качеството на въздуха. (47)
70% Complete
Не смятам, че е необходимо. Това няма да промени качеството на въздуха (159)
70% Complete
Не съм заинтересован (7)
70% Complete