Петък, 19 Април 2024, 08:19

Областният управител на София област изпрати указания до кметовете 30 % от водния обем на язовирите да бъдат изпуснати

7 Февруари 2012, 14:59
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3246 5


Областният управител на София област Красимир Живков изпрати указания до всички кметове в областта във връзка с трагичния инцидент в Хасковско.  
Със заповед на вътрешния министър Цветан Цветанов и указанието на областния губернатор,  градоначалниците и ползвателите на водни обекти, в това число язовири и хидротехнически съоръжения се задължават: да предприемат мерки за  изпускане на  30 % от съществуващите количества в язовирите , за да има свободна площ, която да поеме  водните количества когато времето се стопли. Това съобщи за „Балканец”  Иван Зъздров – гл. експерт при кризи към Софийска област.
Освен това трябва да се създаде спешно организация за постоянно наблюдение на съществуващите  водни обекти. Ползвателите на язовирите се задължават да прегледат аварийните планове за действие и ако има необходимост от актуализиране това да се извърши.
Освен това трябва да се наблюдават реките и деретата, през които се очаква да преминат големи количества вода. Там където има обрасли реки и корита те да бъдат почистени . В участъците, където има мостови  съоръжения, които са обрасли също да се вземат мерки за отприщването на тези обекти.
Указанието гласи още, че чрез Националния Институт за Метеорология и Хидрология   Областният  щаб за координация трябва да бъде информиран  за предстоящите климатични условия. След което информацията да бъде сведена до знанието на кметовете и ползвателите на водни съоръжения.
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Февруари, 16:14

    ми ако язовирът е празен , как да го изпускаме бе, нали тогава има риск да останем без вода. Не могат да разсъждават гъвкаво тея управници.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: КуРдемир Мишковски 7 Февруари, 17:04

    Мдааа, КраДимир Живковчето има опит с източването на язовири...

    П. Цветков и Светла Василева разказват в книгата си "Хрониките на частния град Правец" за това как по нареждане на кривокракия КраДльо е източен язовир Правец, като освободената от водата земя е продадена на... бай Васил Свинарски (Златев).

    После пък бай Васил продава на КраДльо... апартамент от 140 кв.м. в Поморие.

    :roll:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 7 Февруари, 17:23

    :D :lol:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 7 Февруари, 18:01

    Gospodin Denkin da oburne vnimanie na rekata koqto minava prez selo Vrachesh,da ne e sled kato stane opasno da kajat "pak sme iznenadani"

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 16 Февруари, 17:02

    "Иван Зъздров – гл. експерт при кризи към Софийска област" ПАК ЛИ ТОЯ ОТ СПИСЪКА С РАЗСЕКРЕТЕНИТЕ ДОНОСНИЦИ ОТ СТРУКТУРИТЕ НА МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА :?: :roll:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete