Четвъртък, 25 Април 2024, 11:53

Облекчение за фирмите наематели на общински обекти

2 Април 2020, 12:52
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1152 1


Финансови облекчения ще получат наемателите на общински помещения, развиващи търговска дейност, както и наемателите на общински терени с подобно предназначение. Те ще имат възможност да бъдат освободени от заплащане на дължимата наемна цена за времето, за което няма да изпълняват търговска дейност в периода на извънредното положение, като това те ще трябва да декларират писмено в общинска администрация, за да имат възможността да се възползват от мярката.

От днес Общинска администрация уведомява всички наематели като им предоставя възможност да подадат своите декларации в най-кратък срок и по удобен за тях начин.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Април, 15:36

    :D BRASÍLIA - По искане на президента на Върховния федерален съд ( STF ), Диас Тофоли , Сенатът реши във вторник да гласува, следващия петък, на законопроект, който установява нови правила в частните правоотношения по време на пандемията на коронавирус . Сред правилата е възможността за пълно или частично спиране на плащането на наем от наематели, които са финансово засегнати от кризата. Законопроектът за спиране на плащането на някого бе представен от сенатора Антонио Анастасия (PSD-MG), който пое идеите на Тофоли и ще бъде докладван от сенатора Симоне Тебет (MDB-MS).

    В текста се казва, че „наемателите на жилища, които търпят икономически-финансови промени в резултат на уволнения, намалено работно време или намалено възнаграждение, могат да преустановят изцяло или частично плащането на наемите, дължими от 20 март 2020 г. до 30 декември, Октомври 2020 г. “.........

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete