Петък, 19 Април 2024, 11:31

Обобщени резултати от полицейската операция за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм в периода на Коледните и Новогодишни празници

8 Януари 2020, 12:06
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2488 4


С оглед осигуряване на безопасността на движението по време на празничните и почивни дни, по разпореждане на главния секретар на МВР, в ОДМВР- София бе изготвен план и създадена организация за засилени превантивни и контролни действия за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм по основните пътни артерии на обслужваната територия.

Засилените мерки започнаха от 20 декември и продължиха до 5 януари включително. На автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ и на главния път София- Калотина бяха подсигурени максимален брой полицейски служители, в това число и от дирекция „Жандармерия“, а също така и мобилни екипи за документиране на пътната обстановка и извършените нарушения на водачите.

През периода нарядите подпомагаха автомобилното движение с цел безпроблемното напускане и прибиране към столицата, като дейността им бе насочена приоритетно към контрол на скоростните режими, недопускане управлението на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества, от неправоспособни водачи, агресивно и рисково поведение на пътя /неправилно изпреварване, неправилни маневри, отнемане на предимство, неспазване на необходимата дистанция, изпреварване или преминаване от една лента в друга/, създаващо непосредствена опасност за живота и здравето на останалите участници в движението.

През посочения период, на трите главни пътни артерии на територията на ОДМВР- София, са проверени общо 1634 моторни превозни средства и 1730 лица. 1047 са установените нарушения, заснети с технически средства за видеозаснемане и работни станции за отдалечен достъп. По 770 установени нарушения е взето административно отношение на място. Съставени са 183 акта и 431 глоби с фиш. 269 са връчените електронни фишове. Срещу 18 водачи са образувани бързи производства за управление на МПС с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Спрямо други 10 нарушители е взето административно отношение за управление на МПС с алкохолна проба под 1.2 промила.

Възникнали са 44 леки пътнотранспортни произшествия и 9 тежки, при които са пострадали 8 души и е починал един.




Източник: ОДМВР- София

Коментари (4)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 9 Януари, 15:32

    Снощи 8.1.2020 г. някъде след 22 часа полицейската кола преследваше две момчета, които тичаха по ул."Дим.Грънчаров" пред детската градина, явно бяха хванати да правят някакви поразии при близкия паркинг, наложи се дежурния да настигне на бегом едното момче и при бере в служебния автомобил. Призовавам родителите да се интересуват до колко часа децата им са по пейките и бесетките в града и с какво се занимават.

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: О 10 Януари, 13:40

    Родитеили, безотговорни ,деца невазпитани,наркомани

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 10 Януари, 17:51

    Това е днешната младеж,

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Аз 10 Януари, 19:52

    Особено в кв Ябланица когато беше още хубаво времето срещу стадиона в градинката прават чудеса а лятото дойдоха ученици и с тях учител и други засадиха дръвчета сложиха колчета поляха ги елате вижте дали има и помен от тях !

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete