Сряда, 24 Април 2024, 13:50

Оборудват Районен съд - Слиница с видеоконферентна техника

22 Януари 2020, 10:52
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 586 0


Районен съд - Сливница ще бъде оборудван с техника за видеоконферентни връзки. С такава технища ще се сдобият още 18 съдилища в страната. Това решение е взето на заседанието на Комисията "Бюджет и финанси" към Висшия съдебен съвет (ВСС), която е одобрила отпускането на средства за закупуването на техниката.

Видеоконферентните връзки дават възможност за отдалечен разпит на свидетели и вещи лица в реално време, а България е от малкото страни членки на Европейския съюз, която все още не отговаря напълно на препоръките за трансгранично сътрудничество чрез използване на средства за видеоконференции. В много страни по света възможностите на технологиите за съдебната система се използват активно. Пионер в тази област е Австралия, която още през 80-те години на миналия век въвежда ИТ в криминалните си съдилища.

Сега за нуждите на съдебната система и у нас ще бъде закупено нужното оборудване, включващо комуникационен шкаф и резервно електрозахранване. Новите възможности за разпити на свидетели, вещи лица и други участници в процесите се осъществяват по проект "Изграждане на средства за видеоконферентни връзки и тяхното използване във фазите на досъдебното и съдебното производство, включително и при трансгранично сътрудничество в правораздаването, който се финансира от Европейския съюз.


Източник: legalworld.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete