Петък, 19 Април 2024, 09:09

Оброк на "Св.Св. Апостоли Петър и Павел" във Врачеш

29 Юни 2017, 15:22
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4322 4


Жителите на с. Врачеш днес честваха оброк на параклиса „Св.св. Апостоли Петър и Павел”, за да почетат празника, чиито покровители са двамата апостоли. Припомняме, че параклисът бе открит минала година. Свещеното място се намира в двора на Ловната база в подножието на манастира „Свети Четиридесет мъченици”. Идеята е днешното честване на оброка да се превърне в традиция.

Сред присъстващите бяха кметът на с.Врачеш Марин Бончовски, народният представител Мартин Тинчев и Красимир Инински, президент на Българската федерация по бокс и вицепрезидент на Български олимпийски комитет.

Кметът на селото припомни, че Красимир Инински е един от спонсорите за направата на параклиса. Той е спонсорирал и изграждането на чешмата, която се намира в Градинката на централния площад във Врачеш. Президентът на Българската федерация по бокс е подпомогнал финансово и издаването на книгата на писателката Мария Кацарска, която също е от Врачеш.

Отец Димитър отслужи водосвет за здраве, след което присъстващите се почерпиха с вкусна курбан чорба от овче месо. Приготвянето на чорбата е дело на двамата местни готвачи Ангел и Димитър. Овцата е дарение от Румен Романов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (6) (5)
    1. добавен от: Анонимен 29 Юни, 17:13

    На недоразумението Свети Петър му порази жиците с гръм и мълния.Но защо днес всички телефони на Атлантис са изключени????

  • Отговори (7) (1)
    2. добавен от: koko 29 Юни, 20:30

    tin4ev e katrana na sabitieto

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Юни, 23:07

    Бончовски играе ганкината,но този начин на работа ще му изиграе лоша шега.Тинчев няма да е вечен депутат и не чакайте врачежани от него нищо.Празни приказки и залъгвания ви се даваха 12 години и селото потъва ли потъва.Само курбани и оброци се правят друго всичко е под всякаква критика.

  • Отговори (4) (1)
    4. добавен от: Анонимен 30 Юни, 00:07

    Мартине,Мартине, такъв депутат ли си :?: ,за да обикаляш селските оброци.Боже ,да къде го доживяхме ,някакви боклуци да са депутати и управляващите на страната да са мафия!!! :(

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete