Четвъртък, 25 Април 2024, 21:52

Община Ботевград и Исторически музей - Ботевград с участие в Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо 2018"

17 Февруари 2018, 18:34
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1948 1


Община Ботевград и Исторически музей - Ботевград за първи път взеха участие в Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо 2018". Повече информация за самата борса: участници, изложители, съпътстваща програма и др. можете да откриете тук: http://www.holidayfair-sofia.com/

Участието се състоеше от:
- изложбена площ на щанда на България на Министерство на туризма (самостоятелен деск)
- презентация в съпътстващата програма на тема "Ботевград - приключение на кръстопът", която получи много положителни отзиви и предизвика оживена дискусия, в която взеха участие Мариана Димитрова - туроператор, Георги Пампоров - представител на туристически регион Родопи и асоциация БААТ, Димитър Събев - Икономист, Журналист и писател; Иван Иванов - председател на УС на Бургаска регионална туристическа камара, Борис Гълъбов - зам.-председател на Българска туристическа камара. За посетителите на презентацията имаше томбола с награда ваучер за езда в манеж, предоставена от конна база "Здравец", с. Скравена. Наградата спечели представител на туроператор ТУИ.
- туристическа анимация с участието на мажоретен състав от Ботевград и техният ръководител, каубоите от конна база "Здравец" - Мими и Здравко.
- рекламни материали и дребни сувенири, представящи инициативата WikiBotevgrad - първият уикиград в България; предстоящи културни, спортни и приключенски събития в община Ботевград, крепостта Боженишки урвич и общинска база "Урвич", Исторически музей - Ботевград и др.
- представяне на новият туристически портал www.visitbotevgrad.com и официалното туристическо видео на Община Ботевград под мотото "Ботевград - приключение на кръстопът": http://www.visitbotevgrad.com/2018/01/11/obshtina-botevgrad-video/
- номинация за наградите на туристическото изложение в категория иновативен проект: "Ботевград - първият уикиград в България"

Предтавители бяха: Диана Гешева - мл. експерт "Туризъм" в Община Ботевград; Радосвета Апостолова - уредник в Исторически музей - Ботевград и Десислава Алексова - зам.-председател на Консултативния съвет по туризма в Община Ботевград. За презентацията дойде и Спасимир Пилев от инициативна група Уикимедия България, който представи накратко инициативата WikiBotevgrad.

Към щанда на Ботевград проявиха интерес български и чуждестранни посетители, представители на туристически организации, медии, туроператори за входящ туризъм, представители на менистерства, включително министъра на туризма Николина Ангелкова, която пое ангажимент за финансиране на брошура свързана с честванията за Ботев, кметове на общини, академични преподаватели сред които: доц. д-р Стела Балтова - преподавател в МВБУ и министър на туризма по времето на служебния кабинет, която даде ценни препоръки за по-нататъшното успешно развитие на туризма в Община Ботевград; проф. д-р Мария Воденска и доц. д-р Елка Дограмаджиева - преподавател н катедра "Туризъм" към Геолого-географкия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", проф. д-р Николина Попова от МВБУ, доц. д-р Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма, доц. д-р Йордан Йорданов - преподавател по алтернативен туризъм в Лесотехнически университет и др.

Отзивите за дебютното представяне на Ботевград на най-големия туристически форум в България бяха изцяло положителни. Професионалисти от туристическия бранш насърчиха развитието на общината в посока изграждане и утвърждаване на туристически бранд. От страна на бизнеса имаше сериозна заявка за съвместна работа и остойностяване на иновативните инициативи чрез провеждане на специализирани събития и водене на организирани туристи, които да генерират приходи за местната общност.

Доц. Стела Балтова благодари за личната покана и сподели изцяло положителните си впечатления от кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов, с когото е имала честта да се запознае лично. Тя препоръча за участието в туристическата борса "Културен туризъм" във Велико Търново през април непременно да присъстват кмета на общината и регионалните медии, като даде редица примери за общини, чиито кметове са уважили събитието в София, изразявайки институционална подкрепа и генерираните ползи от участието им. Доц. Балтова даде също така ценни съвети по отношение на бизнес преговори, протокол и етикеция.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (4) (2)
    1. добавен от: Анонимен 18 Февруари, 16:37

    какво е "самостоятелен деск" чи нещо не го намирам в Гъгъла?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (190)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete