Четвъртък, 3 Декември 2020, 02:29

Община Ботевград има намерение да кандидатства по процедура "Топъл обяд"

28 Октомври, 14:05
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1000 0


На заседанието на ОбС-Ботевград, насрочено за 29 октомври /четвъртък,  ще бъде разгледана докладна записка относно участие на Общщина Ботевград с проектно предложение по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-5.001 "Топъл обяд".

Община Ботевград има намерение да кандидатства по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-5.001 "Топъл обяд" по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, изцяло финансирана по проекта, която се явява продължение по Целева програма "Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация". В условията на извънредната епидемична обстановка, предоставянето на топъл обяд се оказа в голяма помощ на най-уязвимите и бедни хора да продължат да имат храна, която да получават и в дома си.

Община Ботевград има осигурено финансиране в размер на 2,50 лева на човек на ден за предоставяне на безплатен топъл обяд на 170 лица в рамките на работните дни до 31.10.2020 година. С цел да не се допусне прекъсване на предоставянето на услугата, е необходимо решение на общински съвет за определяне на дейността по предоставяне на топъл обяд като местна дейност по смисъла на Закона на публичните финанси.
Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (659)
70% Complete
Не съм съгласен (391)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (349)
70% Complete